glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Pâine cu gândaci, cumpărată de un devean, din piața centrală

Un bărbat din municipiul Deva a cumpărat, joi, o pâine în care se afla un gândac. Nu el a descoperit acest lucru, ci soția sa, însărcinată în luna a șasea, în timp ce se pregătea să mănânce. Omul spune că, vineri dimineață, va face reclamație la Protecția Consumatorului și la Direcția Sanitar-Veterinară.

Pâinea cu „surprize” a fost cumpărată de Florin Diaconescu din Piața Centrală a Devei, joi la amiază. Omul, fiind la serviciu, a mers acasă și i-a lăsat soției sale cumpărăturile, iar apoi a plecat din nou la muncă. După ceva timp, a primit un apel de acasă. „M-a sunat soția, plângând, să îmi spună că a găsit o gânganie în pâine. Soția mea este însărcinată. Se vede clar cum a fost prăjit și gândacul odată cu pâinea. Probabil, era în tavă în momentul în care au băgat-o la cuptor. Mi se pare inacceptabil așa ceva. Mâine (n.r. astăzi), voi merge peste tot pentru a sesiza și a face plângeri”, spune Florin Diaconescu. Pâinea pe vatră, produsă de o firmă din Deva, are termenul de valabilitate 31 iulie 2016.

Autoritățile așteaptă sesizarea

Reprezentanții instituțiilor abilitate să ia măsuri în acest caz spun că nu pot face nimic până în momentul în care nu primesc o sesizare. „Dacă domnul a cumpărat o pâine și vrea să facă o sesizare la DSVSA Hunedoara, mâine dimineață îl așteptăm. Nu au mai fost astfel de probleme la noi în județ”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Hunedoara, Leontin Laslău. Directorul acestei instituții, Mihai Jula, a dat asigurări că după ce omul va merge să depună o sesizare în acest sens, DSVSA Hunedoara va merge și va verifica la fața locului dacă firma în cauză respectă normele sanitar-veterinare.

Tags