glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

„Pădurea colorată” prinde viață în Petroșani

Ce poate fi mai frumos decât să te plimbi printr-o pădure de basm!? Din luna septembrie, hunedorenii vor putea intra, în zona de agrement Brădet, din municipiul Petroșani, într-o lume fantastică, cu trunchiuri de copaci colorate. Ideea i-a venit primarului Tiberiu Iacob-Rizdi, după ce, împreună cu copiii săi, a vizitat „Pădurea colorată”, de la Poienari, din județul Gorj.

„Sentimentele trăite de Andrei şi Maria, la vederea copacilor coloraţi, nu se pot exprima prin cuvinte. Au găsit un loc de poveste, un tablou viu, ce doar în basme şi-l închipuiau”, spunea, la la momentul acela, după vizita la Poienari, Tiberiu Iacob Ridzi. Inspirat de acest proiect al artistului Mihai Țopescu, primarul municipiului Petroșani a avut o întâlnire cu acesta și i-a propus să reediteze proiectul „Pădurea colorată” și la Petroșani, în zona Brădet. „Vrem să facem la Petroșani, în zona Brădet, Pădurea Colorată, așa cum este în județul Gorj. Văzând ce s-a întâmplat acolo, am început să căutăm detalii despre acest proiect și așa am ajuns la domnul Țopescu care, din fericire, în această perioadă este la Târgu Jiu. Astăzi suntem în momentul în care putem să anunțăm că și Petroșaniul va avea această pădure Colorată, care cred că va fi un punct de atracție din punct de vedere turistic, dar și o mare bucurie în special pentru copii”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Mihai Țopescu a acceptat provocareapadurea colorata foto mic

La Petroșani a fost prezent și „părintele” acestui proiect artistic, Mihai Țopescu, care a declarat că speră ca în trei zile ideea să fie implementată și la Brădet, chiar dacă aici vorbim despre copaci mai mari și diferiți față de cei de la Poienari – Gorj. „Sincer, nu mă aşteptam la acest impact vizual, la acest impact mediatic care a avut loc după proiectul Land Art pe care l-am realizat în Gorj. Aici, la Petroşani, am fost solicitat ca să gândesc dacă se poate face, mai ales anul acesta, un proiect similar căruia eu i-am spus <Pădurea Paradisului>. Am venit, am văzut împreună cu domnul primar spaţiul propus, am văzut parcul şi am constatat că totul este altfel decât gândeam eu. La Brădet, copacii sunt mult mai mari, mult mai înalţi decât cei pe care am lucrat în Gorj, sunt brazi şi nu este un spaţiu cu copaci unul lângă altul, copacii fiind repartizaţi neuniform. Am acceptat provocarea și cred că vom face un proiect artistic frumos la Petroșani, iar pădurea colorată va aduce bucurie în special copiilor, care vor redescoperi natura. În pădurea de la Brădet unde vreau să intervin, cei care se vor deplasa în jurul copacilor, sau prin apropiere ori pe aleile de-acolo, vor descoperi culoarea”, a declarat artistul Mihai Țopescu.

La Brădet vor fi vopsiți aproximativ 260 de copaci, iar vopseaua ecologică, care nu afectează în niciun fel arborii, rezistă aproximativ 6 ani.

Tags