Home / Timp liber / Rețeta zilei / Ouă crocante

Ouă crocante

Ingrediente:
3-4 ouă pentru poșat, 1 ou mare bătut, puțină făină, 250 g pesmet/pâine uscată sfărâmată, ulei pentru prăjit, condimente (opțional): praf de usturoi, rozmarin, oregano, pătrunjel uscat, sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Dacă nu ai pesmet, poți băga câteva felii de pâine în robotul de bucătărie și combina cu condimentele alese (pot fi toate cele enumerate mai sus sau altele, după gust). Pune-le apoi într-o tavă, bine întinse și dă-le la cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute. Între timp, poșează ouăle. Scoate tava cu pâinea aromatizată și uscată din cuptor și lasă la răcit un pic. Bate oul, presară făină pe o farfurie plată. Și apoi (ca la șnițele, da) dă fiecare ou poșat, pe rând prin făină, ou și pâine, în această ordine, de două ori – făină, ou, pâine și apoi iar făină, ou, pâine, adică. Lasă-le așa 5-10 minute. Încinge bine ulei într-un vas mai înalt și pune ouăle la prăjit, timp de 2-3 minute. Când au devenit rumen-aurii, scoate-le pe o farfurie pe care ai pus în prealabil un șervețel care să absoarbă grăsimea extra. Poftă bună!

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

MAIN BUN

1 Decembrie – programul manifestărilor din Deva şi Hunedoara

O paradă militară va fi, şi anul acesta, punctul de atracţie al manifestărilor dedicate Zilei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *