glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Ordonanţa traseiştilor redeschide o rană a PSD Hunedoara

Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, şi liderul Organizaţiei judeţene PNL, Mircea Moloţ, mai scriu un episod în lungul serial al războiului declaraţiilor.

Moş Ţeapă” l-a numit de mai multe ori Mircea Moloţ pe Laurenţiu Nistor în conferinţele de presă, referindu-se în principal la faptul că liderul PSD a promis în campania electorală o lege a primei întabulări, dar apoi nu a votat proiectul în Parlament. „MM 2 – adică Marele Mincinos al judeţului” este replica lui Laurenţiu Nistor.

Săptămâna trecută, preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, a declarat că ordonanţa prin care aleşilor locali li se permite, vreme de 45 de zile, să-şi schimbe partidul fără să-şi piardă mandatul va avea efect de bumerang, cel puţin la noi în judeţ. Per ansamblu Moloţ dar şi ceilalţi lideri liberali condamnă în termeni duri ordonanţa emisă de Guvernul Ponta.

Primarii, „obiect” de „furturi” politice

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD spune însă că atitudinea liberalilor este ipocrită şi îl acuză chiar de şantaj pe Mircea Moloţ. „Să ştiţi că nu ne temem de niciun bumerang. Ordonanţa asta nu a fost dată pentru PSD. Este vorba de un act normativ cerut de primari şi alţi aleşi locali din ţară din instituţii în care activitatea este blocată din motive politice, oameni care regretă dispariţia USL şi care nu se mai regăsesc în actualele majorităţi. În 2004, după ce a ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Moloţ a determinat foarte mulţi primari PSD să treacă la PNL spunându-le că, dacă nu fac acest lucru, localităţile lor nu vor mai primi bani de la Consiliul Judeţean. La alegerile locale din 2004, PSD a câştigat 33 de posturi de primar, în judeţ. Până în 2006, Moloţ ne-a furat 14 primari. Iar acum Moloţ vine să condamne ordonanţa aceasta?!”, declară Nistor.

În sprijinul afirmaţiilor liderului PSD vine şi deputatul Sorin Marica, fost primar al comunei Sălaşu de Sus: „În 2006 eu rămăsesem singurul primar din Ţara Haţegului care nu a trecut la PNL. În ultima zi în care mai puteam să fac acest lucru, până seara la ora 24.00, mai mulţi liberali au stat la uşa locuinţei mele în speranţa că voi decide să ies şi să semnez adeziunea la PNL. Am cugetat bine şi am considerat că pot să-mi fac treaba şi ca membru al PSD”.

Moloţ: „Nu am constrâns niciun primar”

În replică, liderul PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, spune că primarii PSD din perioada 2004 – 2006 care au trecut în tabăra liberală au făcut-o din proprie iniţiativă: „Nu am şantajat pe nimeni, nu am constrâns pe nimeni nicicum. Ori de câte ori am avut discuţii cu primari care doreau să treacă la noi nu am pomenit vreodată termenul «bani», pentru că nu despre bani era vorba. Cât despre atacurile domnului Nistor… Mai bine las cetăţenii judeţului Hunedoara să judece cât de mincinos am fost şi sunt. Faptele vorbesc. Nu există comună în acest judeţ în care să nu fi făcut câte ceva pentru acei cetăţeni până acum, ca preşedinte al Consiliului Judeţean. Să nu mai vorbim de drumuri asfaltate şi de alte proiecte importante”. Moloţ se declară surprins de relatarea lui Sorin Marica, spunând că este pentru prima oară când aude despre felul în care liberalii ar fi încercat să-l convingă să părăsească PSD-ul: „Nu ştiu nimic despre liberali care ar fi aşteptat la uşa domnului Marica. Posibil să fi fost membri PNL din zona Haţegului, dar eu habar nu am despre aşa ceva. Mă surprinde însă faptul că domnul Marica, un om pe care-l ştiam liniştit, la locul lui, vine acum cu asemenea declaraţii”.

La alegerile locale din 2004, PSD a câştigat 33 de posturi de primar, în judeţ. Până în 2006, Moloţ ne-a furat 14 primari. Iar acum Moloţ vine să condamne ordonanţa aceasta?!”, – Laurenţiu Nistor