glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ora exactă se dă la Haţeg! Primii la final de tur, fără greşeală

Retezatul Haţeg a încheiat prima jumătate de campionat neînvinsă! Ba mai mult, s-a distanţat la nouă puncte de principala urmăritoare, CS Vulcan, după victoria din derby-ul ultimei runde, 1-2 (0-2).

Drumul celor trei puncte s-a conturat în prima parte, când duo-ul Pribac-Boloş (golgheterii întrecerii judeţene) a lovit decisiv la un interval de doar 120 de secunde!

Buni şi sub presiune

Antrenorul „zimbrilor”, Flaviu Itul, spunea înaintea jocului de la Vulcan că vrea să vadă dacă elevii săi pot face faţă unui meci cu miză. Iar Şaucă şi compania au demonstrat că merită cu prisosinţă să fie primii. Mai cu seamă în prima repriză, când atacul a fost la înălţime, pentru ca în cel de-al doilea act şi defensiva să se alinieze la cerinţele antrenorului. Timpul a trecut pe nesimţite în Vale şi după 30 de minute alerte au venit şi loviturile haţeganilor. Mai întâi de la căpitanul-golgheter Pribac (30) şi mai apoi de la colegul său din avanposturi, Silviu Boloş (32). Ambii serviţi, ideal, în careu, de Şaucă. Argint viu pe banda dreaptă! Replica gazdelor, puţin cam timidă, vine de la Maier, dar Tonca răsuflă uşurat. Putea fi scor de neprezentare la vestiare, dar tuşierul a anulat încă o reuşită a liderului, corect, pe motiv de offside. La reluare, logic, roş-negrii se aruncă în atac. Ion Radu nu mai dă indicaţii de pe margine ci se bagă, la fel ca şi la Deva, la joc. Şi bine face. Reduce din diferenţă după o fază colectivă frumoasă (59) şi dă speranţe fanilor. Vulcanul trece la cârmă, dar „barca” se loveşte mai tot timpul de stâncile din defensiva oaspete. Dacă cei din faţă şi-au făcut treaba, de ce nu şi-ar face-o şi fundaşii. Ocazii mari? Răzleţe. Maier, Roşianu şi Rus. Insuficiente pentru schimbarea tabelei. Retezatul e-n vârf după un 2013 senzaţional: o singură înfrângere, la Călan (1-0), în finalul returului campionatului trecut! În turul celui de acum, bilanţul e demn de reliefat. 13 victorii şi două remize. Zero înfrângeri!

CS Vulcan 1 (0)

Negrea – A. Roşianu (cpt.), Stîngă, Bulimej, Cismaşiu, Lavric – I. Roşianu, Rasol, Maier, Palade (47 I. Radu) – Gabor (73 Rus).

Antrenor: Ion Radu

Retezatul Haţeg 2 (2)

Tonca – Laslău, Câmpean, Puşcă, Daj – Simoneac, Kallai, Şaucă, Pribac (cpt.) (90 Perşe) – Boloş (74 Costea) (86 Crişan), Ov. Popesc (32 Căpâlnaş).

Antrenor: Flaviu Itul

Au marcat: I. Radu (59) / Pribac (30), Boloş (32)

Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara). Asistenţi: Cristian Petrean şi Alin Saraol (ambii din Deva).

Stadion: „Central”. Spectatori: 200