glasul-hd.ro Web analytics

Reportaj

„Opticline” a pus Deva pe harta oftalmologiei româneşti. La doar un an de la înfiinţare, Clinica Oftalmologică Chirurgicală „Opticline” are pacienţi din toată regiunea de Vest a ţării

„Opticline” Deva a serbat ieri un an de la prima intervenţie oftalmologică chirurgicală efectuată în reşedinţa judeţului Hunedoara. Din mai 2016 şi până acum, s-au adunat peste 1.300 de pacienţi operaţi şi mai bine de 7.000 de pacienţi unici consultaţi. Pacienţii operaţi ieri au primit drept cadou de aniversare a clinicii reduceri de 10 la sută indiferent de natura, complexitatea şi costurile intervenţiei.

„Am dorit să împărţim astfel bucuria noastră cu pacienţii noştri. Am avut parte de o primire neaşteptat de bună, în special din partea pacienţilor, la Deva. De multe ori muncim în plus pentru a face faţă solicitărilor. Încercăm să nu «întindem» o programare pe o durată mai mare de patru săptămâni. Preferăm să muncim suplimentar, decât să-i facem pe oameni să aştepte prea mult”, spune dr. Daniel Angelescu, liderul clinicii Opticline din Deva. Doctorul spune că, din totalul operaţiilor efectuate aici, aproximativ 1.000 sunt intervenţii pentru eliminarea efectelor cataractei, cea mai frecventă afecţiune oftalmologică întâlnită la adulţi.

Pacienţi din şase judeţe

„Am observat că media de vârstă a pacienţilor care ni se adresează începe să scadă. Dacă şi pacienţii tineri vin la noi, înseamnă că le-am câştigat încrederea. Pe de altă parte, începem să avem din ce în ce mai mulţi pacienţi din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj. Asta, bineînţeles, pe lângă Hunedoara. Colaborăm destul de bine cu medicii oftalmologi din judeţ, mai ales că spitalele din judeţ nu sunt aşa de bine dotate pe partea oftalmologică, iar noi ajutăm cu tot ce putem, de la tomografii şi ecografii oculare până la biometrii, inclusiv la nivel de operaţie”, spune doctorul Angelescu.

Într-un singur an, clinica oftalmologică privată din Deva a reuşit să-şi multiplice numărul de clienţi în principal datorită nivelului ridicat de satisfacţie al pacienţilor: „Un pacient mulţumit, îţi aduce alţi cinci şi tot aşa. Încercăm şi cred eu că reuşim să ne facem meseria la cele mai înalte standarde şi la cele mai mici costuri posibile. Nu facem însă rabat de la calitate nici în ce priveşte pregătirea personalului şi nici când vine vorba de aparatura şi materialele folosite”, explică liderul „Opticline” Deva.

Copiii, următoarea prioritate

Dr. Daniel Angelescu spune că, peste aproximativ două luni, clinica din Deva va avea şi un „colţ al copiilor”. Un aparat de dezambliopizare este „pe drum” din străinătate pentru a trata ambliopia („ochiul leneş”) – una dintre cele mai frecvente afecţiuni oculare care se instalează în copilărie (alături de strabism). „Aparatul de dezambliopizare este extrem de necesar, mai ales că şi soţia mea, medic oftalmolog specializat pe oftalmologie pediatrică, va veni la Deva nu peste multă vreme. Mai ales în cazul copiilor, o serie de afecţiuni pot fi tratate, dacă sunt depistate până la o anumită vârstă. Este foarte important ca fiecare copil să aibă parte de un prim consult oftalmologic la vârsta de un an, un an şi jumătate”, explică doctorul Angelescu.

Prefecţionare perpetuă

Deşi a pornit, din start, cu dotări tehnice de ultimă generaţie, absolut toată aparatura fiind nouă, Clinica Oflamologică Chirurgicală „Opticline” din Deva nu s-a rezumat la dotările iniţiale. Cu două luni în urmă, un nou microscop pentru operaţii Zeiss Lumera a apărut în blocul operator al unităţii medicale amintite. Actul medical de aici nu se îmbunătăţeşte doar prin dotări tehnice, ci şi prin „updatări” profesionale permanente. Recent, doctorul Angelescu a obţinut un certificat EVRTS (European Video-Retinal Training School). „O singură dată pe an, o clinică specializată pe operaţii de retină din Bremen – Germania, susţine acest curs de două săptămâni, la care se intră doar dacă ai un background profesional mulţumitor şi doar dacă treci de un examen de admitere. Anul acesta m-am numărat printre cei acceptaţi la curs, alături de peste 50 de chirurgi oftalmologi din absolut toată lumea. Cursurile sunt susţinute de renumiţi oftalmologi din Europa. A fost o ocazie fantastică pentru mine, pentru că nu a trecut o singură zi fără să iau contact cu idei noi, cu invenţii noi şi aşa mai departe. Pentru noi perfecţionarea trebuie să fie un proces perpetuu. Chiar dacă, să zicem, eşti la 98 la sută din necesarul teoretic, trebuie să tinzi mereu spre 100 la sută”, explică dr. Daniel Angelescu.

Planuri de extindere

Deschisă în aprilie 2016, Clinica Oftalmologică Chirurgicală „Opticline” de pe b-dul Decebal din Deva a avut de la bun început şi un sector de optică medicală. O a doua unitate de optică medicală a apărut apoi în Hunedoara. Cea de-a treia unitate de acest tip a fost deschisă tot de „Opticline”, în Deva, în zona Lido, aproape de sediul Casei Judeţene de Pensii. Urmează, pe parcursul lunii iunie, deschiderea a două centre de optică medicală ale „Opticline” în Simeria şi Brad. În a doua parte a anului, asemenea unităţi vor fi deschise de clinica amintită la Orăştie şi Haţeg.

Tags