Home / Timp liber / Rețeta zilei / Omletă cu praz, spanac și feta
omleta-cu-praz-spanac-si-feta_size5

Omletă cu praz, spanac și feta

Ingrediente:

50g feta fărâmițată, 4 linguri ulei de măsline, 2 linguri pătrunjel tocat, 6 ouă mari AVIS, 2 linguri tarhon tocat, 2 căței usturoi zdrobiți, 100g baby spanac , 1 fir praz curățat și feliat subție, 50g unt

Mod de preparare:

Călește prazul, usturoiul și tarhonul în untul încins, timp de 15 minute, până când prazul se înmoaie. Adaugă frunzele de spanac și amestecă. Lasă pe foc 30 de secunde; condimentează cu sare și piper. Bate ouăle, cu 1 lingură de apă și pătrunjelul tocat. Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie de 26cm în diametru, la foc mediu spre mare. Toarnă jumătate din cantitatea de ouă bătute în tigaie și lasă la prăjit timp de două minute, fără să amesteci. Pune peste ouă jumătate din cantitatea de praz și spanac și adu jumătate din omletă peste ele. Scoate omletă din tigaie și presară peste ea brânză feta. Repetă cu ingredietele rămase pentru cea de-a două omletă. Poftă bună!

Despre glasul hunedoarei

Citește și

oua-boieresti

Ouă boierești

Ingrediente: 4 ouă, 4 bucăți aluat foietaj congelat, 50 g unt topit, linguriță mărar uscat, 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *