glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Om al legii, în comă. Un polițist este în stare gravă, după ce a trecut microbuzul peste el

Un angajat al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara a fost rănit, grav, vineri, în Pasul Vâlcan. Polițistul, aflat în timpul liber, a urcat la munte cu un microbuz, transportând mai mulți copii. Potrivit, informaţiile oficiale, la coborâre, ar fi rămas fără frâne și a sărit din mașina care a trecut, ulterior, peste el accidentându-l grav.

A preferat să sară din mașină, decât să ajungă într-o prăpastie adâncă de câteva zeci de metri. A suferit însă răni grave, în special la cap, fiind transportat la spital, unde a rămas internat pe ATI. Este povestea lui Andrei Remi Macarie – tânărul de 24 de ani, din Lupeni, polițist la Sarmizegetusa, a cărui mașină „l-a trădat” pe serpentinele din Pasul Vâlcan. „A simțit miros de ars, apoi a constatat că a rămas fără frâne. A direcționat autovehiculul spre un parpet și a sărit din mașină”, a declarat Laura Bradu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Potrivit informațiilor, mașina din care a sărit a trecut peste el, așa că în momentul în care paramedicii SMURD au ajuns la fața locului pentru a-i acorda primul ajutor, tânărului îi curgea sânge și pe nas și pe urechi.

Colegii, solidari cu polițistul

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Vulcan, unde a primit primele îngrijiri medicale, după care a fost trimisă la Spitalul de Urgență din Petroșani, în stare gravă. Este în comă de gradul II, iar diagnosticul este cumplit. Tânărul polițist a suferit o fractura de calotă craniană, un traumatism cranio-cerebral grav, edem cerebral, insuficiență respiratorie și contuzie pulmonară. Potrivit medicilor, polițistul nu poate fi deocamdată transferat la un alt spital, fiindcă starea lui medicală nu permite un transport în condiţii de siguranţă. Conducerea IPJ Hunedoara susține că dacă va fi nevoie de sânge sau sume de bani, polițiștii hunedoreni se vor mobiliza și vor veni în sprijinul colegului lor. „Deocamdată așteptăm să vedem dacă va trece peste momentele critice, iar apoi dacă medicii ne vor spune că are nevoie de sânge, vom dona pentru el. Dacă va avea nevoie de o operație în străinătate, la o clinică, vom strânge cât de mulți bani putem pentru a-l ajuta”, a declarat Laura Bradu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.