glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Oancea îi redă atribuțiile și biroul viceprimarului Ovidiu Moș. Lui Mareș, nu

Primarul Florin Oancea revine asupra deciziei de a le retrage atribuțiile viceprimarilor municipiului Deva. Cel puțin, în cazul lui Ovidiu Moș, care va asigura legătura dintre municipialitate și administrație, dar se va ocupa și de Direcția de Asistență Socială, Biroul pentru Situații de Urgență și Registrul Agricol. În cazul lui Răzvan Mareș, lucrurile nu s-au schimbat deloc.

După trei săptămâni de la decizia de a le retrage atribuțiile celor doi viceprimari ai Devei, edilul Florin Oancea revine asupra hotărârii sale. Începând de luni, lui Ovidiu Moș (PSD) i-au fost redate atribuții. „L-am numit responsabil de implementarea și derularea contractelor finanțate prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, precum și prin Compania Națională de Investiții. Practic, va fi legătura dintre municipalitate și administrația centrală. De asemenea, Direcția de Asistență Socială, Biroul de Situații de Urgență, Registrul Agricol și alte atribuții”, a declarat Florin Oancea. Răzvan Mareș însă nu a beneficiat de același tratament, pentru că, spune primarul, nu mai are încredere în el. „Rolul viceprimarilor este de a sprijini activitatea primarilor, dar ei sunt consilieri locali. Dar, odată ce nu mai există încredere, nu mai pot să colaborez cu o persoană care nu îmi inspiră încredere. Pe Mareș îl consider doar consilier local, pentru că nu mai am încredere că vrea să mă sprijine în demersurile mele”, mai spune Oancea.

Oancea: „Nu sunt un tip conflictual”

Ruptura dintre primar și cei doi viceprimari a apărut în momentul în care Florin Oancea a vrut să îl schimbe din funcție pe Răzvan Mareș, căruia îi imputa niște nereguli apărute la SPIGM, Serviciu aflat în subordinea sa. Mareș și Moș s-au coalizat la acel moment, iar consilierii PSD nu au fost prezenți la ședința CL Deva, astfel, viceprimarul PSRO neputând fi schimbat din funcție. În aceeași ședință, primarul a încercat și îndepărtarea viceprimarului PSD, Ovidiu Moș, dar punctul suplimentar propus nu a întrunit suficiente voturi pentru a intra pe ordinea de zi. Florin Oancea susține că momentul a fost depășit. „Pe mine mă interesează ca în primărie să fie ordine, disciplină, transparență și eficiență. În egală măsură, mă interesează să fie armonie, dacă se poate, în Consiliul Local. Eu am intrat în mandatul acesta cu o moștenire: cinci consilieri PNL, în CL Deva, din 21. Eu trebuie să fiu atât de înțelept încât proiectele pe care le inițiez să fie dezbătute corect, transparent și să fie votate în Consiliul Local. Eu nu sunt un tip conflictual și nu urmăresc să blochez activitatea nici a primăriei, ca Executiv, și nici a Consiliului Local. S-a depășit acel moment și eu cred că toți consilierii locali au înțeles că sunt puși în slujba cetățenilor și trebuie să voteze proiectele care sunt pentru deveni. Nu vreau să generez războaie, blocaje”, spune Florin Oancea.

One Comment

  1. Legatura de interese vizibila dintre PSD si PNL din Parlament devine vizibila si in teritoriu.
    Nu spun ca e rau sau ca e bine, spun doar ca se vede la toate nivelele ca cele 2 formatiuni au interese comune.