glasul-hd.ro Web analytics

Sport

O victorie clară şi o nouă achiziţie

Autobergamo Deva îşi continuă parcursul fără cusur din Liga I de futsal. Lupu şi compania au trecut, luni-seară, cu 7-0 de Sportis Târgovişte (locul 8) şi au redevenit lideri. În jocul din sudul ţării a debutat şi noua achiziţie a clubului devean, portarul Bogdan Cărămălău (25 de ani).

Devenii au făcut ca lipsa lui Cristi Matei (suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene) să treacă neobservată şi au reuşit primul succes la zero în actualul sezon. Robert Matei şi Robert Lupu, fiecare cu câte o „dublă”, Alin Paul şi Lucian Popescu, cu câte o reuşită şi un autogol al gazdelor au readus formaţia alb-vişinie pe prima poziţie.

„Grupul unit m-a făcut să aleg Deva!”

Noua achiziţie a celor de la Autobergamo va împărţi poarta cu titularul acestui post în Naţionala României, Vlad Iancu. Asta nu îl îngrijorează deloc, ba mai mult, îl va motiva suplimentar. Este reşiţean, are 25 de ani şi a bifat o serie de meciuri şi la naţionala Under 21 a României. Futsalul l-am început la Reşiţa, unde am evoluat doi ani, apoi am făcut pasul spre cei de la Design Construct Braşov, una din echipele bune ale campionatului, acum câteva sezoane. Am şi fost coleg acolo, printre alţii, cu Cristi şi Robert Matei. După acea perioadă nu mi-am mai găsit un angajament, aşa că m-am întors acasă, iar când am auzit de oferta celor de la Autobergamo n-am stat deloc pe gânduri. Am urmărit evoluţia lor, iar proiectul sănătos şi grupul unit m-au făcut să aleg Deva. Asta şi dorinţa de a reveni pe parchet!”, a povestit, pentru Glasul Hunedoarei, Cărămălău. Goalkeeperul reşiţean a şi debutat în tricoul alb-vişiniu, la Târgovişte, acolo unde a avut o prestaţie lăudată de către antrenorul-jucător, Robert Lupu.

Îl ştiam pe Bogdan de ceva vreme, este un portar talentat, nu degeaba a fost şi în atenţia Naţionalei de tineret. Chiar dacă mai are nevoie de timp să ajungă la parametri optimi cu pregătirea fizică, el este o achiziţie de care aveam nevoie. Ne-a şi demonstrat la Târgovişte că merită să facă parte din lot, a avut o serie de interveţii foarte bune”, a spus Lupu.

Am foarte multe de învăţat de la Vlad Iancu, aşa că e o plăcere să împart poarta cu el! Ar fi extraordinar să câştigăm titlul, chiar dacă va fi foarte greu. Atâta vreme cât avem şanse reale, trebuie să credem în ele! – Bogdan Cărămălău

Vezi și

Close