glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

O tânără însărcinată susține că a fost umilită de polițiștii din Crișcior. „ Nu m-au băgat în seamă nici măcar când au văzut că mi s-a făcut rău. (…) Îi rugam plângând să mă lase să plec, dar ei au stat bine mersi în post o oră și eu în căldură, în mașină”

O tânără de 26 de ani, din Brad, însărcinată, susține că a fost umilită de polițiștii din comuna Crișcior. Femeia povestește că a fost ținută în soare, timp de o oră, după ce a fost oprită în trafic de oamenii legii, și nici măcar când i s-a făcut rău, oamenii legii nu s-au încumetat să o lase să plece. În final, după ce tânăra a leșinat, o ambulanță a transportat-o la spital. Femeia a depus plângere împotriva polițiștilor. 

Totul s-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute, în comuna Crișcior. Roxana Lavinia Tudor, o tânără însărcinată în cinci luni, se afla la volanul unui autoturism, când a fost oprită de polițiști. „Am fost oprită cu mașina în fața postului de poliție din Crișcior, de doi domni poliţişti. Afară era o căldură groaznică. I-am dat actele domnului polițist, care m-a tras pe dreapta în parcare. A venit după zece minute la mine la mașină, fără să îmi mai dea vreun act, și mi-a spus că nu mai am revizie. Mi-am cerut scuze și l-am rugat să își facă datoria, dacă dânsul vrea să îmi ia talonul, dar să nu mă mai țină acolo, în soare căci mi se făcuse rău”, povestește femeia. Aceasta spune că l-a sunat apoi pe prietenul ei, pentru că starea sa era din ce în ce mai rea. Totuși, tânăra nu putea să plece, pentru că oamenii legii îi luaseră actele, și intraseră cu ele în postul de poliție. „Plângeam și îi rugam să mă lase măcar să plec acasă. M-au ținut acolo minim o oră. I-am dat cheile de la mașină prietenului meu și l-am trimis la ușa postului să îi roage pe polițiști să-mi dea măcar buletinul, pentru că aveam nevoie de el, la medic, și să mă lase să plec. La care, ce credeți? Gest demn de un domn poliţist, acest minunat domn Sever a ieșit si a aruncat cu cheile după noi, foarte agitat, iar când i-am zis că sunt gravidă și că mi-e foarte rău, ce credeți că a răspuns: Ce să-ți fac? Ceasul rău. Mi-a adus apoi permisul și buletinul”, a declarat tânăra.

Dusă cu salvarea, din fața postului de Poliție

Femeia a ajuns la spital, din fața postului de Poliție. „Între timp a venit salvarea, iar când au văzut-o, polițiștii s-au închis în post. Mie îmi amorțiseră buzele, mâinile, am leșinat, mi s-a întărit burta, domnii stăteau și se uitau la noi și ii spuneau prietenului meu <Lasă că nu pățește nimic>. Acum mă întreb, suntem oameni sau animale, să ne purtăm în așa hal? Nu-mi ajunge cât am tras și am chinuit, ajung să leșin în fața postului de poliție și domnul polițist să arunce cu cheile după mine și sa mă ia la mișto în halul ăsta? Îi rugam plângând să mă lase sa plec, dar ei au stat bine mersi în post o oră și eu în căldură, în mașină. Nu m-au băgat în seamă nici măcar când au văzut că mi s-a făcut rău”, mai spune Roxana.

În urma acestui incident, tânăra a depus o plângere la Poliție. „Se vor face verificări. Femeia a depus o plângere la Crișcior, plângerea va fi înaintată la Poliția Brad, și de acolo la Biroul Control Intern”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Laura Năstase. Polițiștii implicați susțin însă că toată procedura a durat doar 15 minute, lucru total contrazis de femeie.

Tags

2 Comments

  1. Pai Veclenit asta mai lucreaza????Stiu ca inainte de revolutie a fost dat afara din Militie pentru ca l-a batut crunt pe un tanar.A revenit apoi ca politist de data asta la Valisoara, unde i s-a dus buhul de cat era de nesimtit!!!Eu as reclama direct la Ministerul de Interne!