glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

O premieră teatrală şi o nouă competiţie de schi la Transalpina, în acest weekend

În acest sfârşit de săptămână, hunedorenii au ocazia să vizioneze „Dincolo de zare”, un spectacol de teatru în premieră. De asemenea, cei mici sunt invitaţi la spectacolul „Frumoasa şi bestia”, iar iubitorii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi la Transalpina, la o nouă competiţie de schi.

 „Dincolo de zare”, în premieră la Petroşani

Pasionaţii de teatru au ocazia să vizioneze în acest weekend un spectacol în premieră la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani. Este vorba despre spectacolul „Dincolo de zare”, de Eugene O’Neill. Regia este semnată de George Crintă, iar scenografia îi aparţine Vioarei Bara. Din distribuţie fac parte: Adelin Ilie, Corina Vişinescu, Sergiu Fîrte, Oana Liciu-Gogu, Nicoleta Niculescu, Cosmin Rădescu, Daniel Cergă, Mihai Sima, Gheorghe Stoica, Alessia Goldan, Alex Dorian, Andrei Şchiopu şi Fabian Gabor. Spectacolul poate fi urmărit sâmbătă, de la ora 18:00, iar preţul unui bilet este 20 de lei. Actorii teatrului din Petroşani nu i-au uitat nici pe cei mici şi le-au pregătit spectacolul „Frumoasa şi bestia”, o adaptare scenică după Fraţii Grimm. Spectacolul, de Dan Mirea, poate fi urmărit duminică, de la ora 12:00. Preţul unui bilet pentru adulţi este zece lei, iar pentru copii, biletul costă opt lei.

Cupa Allianz – Ţiriac – Slalom Uriaş Schi la Transalpina

Iubitorii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi pe domeniul schiabil de la Voineasa, Transalpina Ski Resort, pentru a lua parte la o nouă ediţie a Cupei Allianz – Ţiriac – Slalom Uriaş Schi, pentru adulţi. Competiţia va avea loc sâmbătă, pe pârtia Teleski 1. Potrivit organizatorilor, se poate înscrie în competiţie orice practicant al schiului. Participanţii vor concura în funcţie de anul naşterii, împărţiţi în patru categorii de vârstă, femei/bărbaţi, fără taxe de participare. Câştigătorii primelor trei locuri, ale fiecărei categorii, vor fi recompensaţi cu premii speciale, cupe, medalii şi diplome. Numărul maxim al concurenților va fi de 90, înscrierea fiind făcută în ordinea cronologică a primirii cererilor de înscriere. Organizatorul va acorda tuturor participanţilor tarif special de 50 lei, pentru skipass-ul de o zi (27.02.2016), în baza CI şi a fişei de înscriere în concurs completată.

Concert de jazz cu Steel Jazz Caffe, la Deva

Săptămâna viitoare, devenii au ocazia să ia parte la un eveniment muzical-artistic deosebit. Este vorba despre un concert de jazz susţinut de cvartetul Steel Jazz Caffe. Grupul combină stilurile Cool, Bebop, Swing SI Bossa Nova populare prin anii 40 – 50, când piesele compuse aveau caracter dansant. Multe cântece sunt celebre şi datorită faptului că au constituit coloane sonore a filmelor celebre de atunci. Componenţa cvartetului este următoarea: Mircea Goian – violoncel, chitară bas; Purcariu Nistor zis Giovani la vibrafon, tobe; Adi Prata – chitară; Miki Szekely – nai, block flute, mandolină, tobe. Câteva piese care vor putea fi auzite de deveni în cadrul concertului sunt: „Perdido” – Juan Tizol, „Flying Home” – Lionel Hampton & Benny Goodman, „Manana de Carnaval” – Luiz Bonfa & Antonio Maria, „Summertime” – George Gershwin, „Besame mucho” – Consuelo Velázquez, „Black Orpheus”- Luiz Bonfá, „Blue Monk”- Thelonious Monk, „How Insensitive” – Carlos Jobim, „Lullaby of Birdland” – George Shearing etc. Concertul are loc în data de 4 martie, la Teatrul de Artă Deva, de la ora 19:00. Preţul unui bilet întreg este 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere. Se pot face rezervări la numărul de telefon 0354738703.

„Iubim femeia!”, spectacol de „pop-opera” la Deva

Melomanii din judeţ sunt invitaţi săptămâna viitoare la un spectacol extraordinar, susținut de unul dintre puținele grupuri vocale din România care adoptă stilul pop-opera, „Ad Libitum Voices”. Intitulat „Iubim femeia!”, evenimentul va avea loc în data de 6 martie, de la ora 19:00, la Teatrul de Artă din Deva. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva și Consiliul Județean Hunedoara. În programul spectacolului, pe lângă muzică pop-opera, mai sunt incluse și canțonete și piese de inspirație folclorică. Intrarea este liberă. „Rugăm publicul meloman, doritor să participe la spectacolul ‹Iubim femeia›, să solicite tichete cu loc la casieria centrului cultural. Tichetele sunt gratuite şi scopul lor este acela de a evita neplăcerile la intrare. Cererea este mare şi vă rugăm să vă procuraţi tichetele din timp”, susţin organizatorii.

Vezi și

Close