glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar zece au fost rănite în urma a trei accidente rutiere

Un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar zece persoane, între care doi jandarmi hunedoreni, au fost rănite în urma a trei accidente rutiere, produse, ieri, pe şoselele din judeţ.

Un grav accident rutier, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, iar trei au fost rănite, s-a produs, ieri la prânz, pe raza localităţii Ohaba de sub Piatră. În accidentul rutier a fost implicat un autoturism în care se aflau doi jandarmi hunedoreni, ce asiguraseră paza unui transport special în beneficiul unei societăţi comerciale şi se aflau pe ruta de întoarcere, după ce materialele transportate fuseseră predate la destinaţie. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, locotenent Nicolae Răducu, autovehiculul implicat în accident aparţinea societăţii comerciale care desfăşurase transportul, iar în accident au fost răniţi doi jandarmi, ce au fost transportaţi la spitalul din Haţeg, în timp ce reprezentantul societăţii comerciale transportatoare, care se afla în acelaşi autovehicul cu jandarmii, a decedat. „Jandarmeria Română, prin structurile sale specializate asigură, în condiţiile legii, paza sau protecţia transportului unor valori importante, precum şi a transportului armelor, muniţiilor, materialelor explozive, stupefiantelor, substanţelor toxice sau radioactive ori al altor materii sau substanţe periculoase, definite astfel prin lege. La nivelul IJJ Hunedoara s-a constituit o comisie care verifică producerea acestui incident”, a declarat locotenentul Răducu.
Poliţiştii au stabilit că Mihai V., de 56 de ani, din municipiul Petroşani, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 66, în Ohaba de sub Piatră, nu a acordat prioritate de trecere la efectuarea manevrei de viraj la stânga şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul Skoda Fabia, condus regulamentar din direcţia Petroşani – Haţeg de Gabriel D., din Târgu Jiu. În urma evenimentului rutier, Marin P., de 51 de ani, din Simeria, pasager în autoturism, şi-a pierdut viaţa, conducătorul autoturismului a fost grav rănit, iar conducătorul autoutilitarei şi un alt pasager în autoturism au fost răniţi uşor. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Patru răniţi, după ce şoferul a adormit la volan

Primul dintre cele trei accidente rutiere s-a produs, în jurul orei 6:30, pe DN 7, în localitatea Veţel. Conducătorul auto Merdin M., de 22 de ani, cu domiciliul în Bulgaria, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 7, din direcţia Arad înspre Deva, a adormit la volan, a pătruns pe contrasens şi a acroşat un autotractor condus de Valentin M., de 24 de ani, din Alba-Iulia, care se deplasa pe direcţia Deva – Arad. În urma accidentului, patru persoane, aflate în autoutilitară, au fost rănite. Pentru ca unul dintre pasagerii autoutilitarei să poată fi scos dintre fiarele maşinii a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare de la Detaşamentul din Deva. „În timpul procedurilor de descarcerare, care au durat aproximativ 20 de minute, paramedicii SMURD au desfăşurat acţiunile de stabilizare a rănitului. Victima, care prezenta un traumatism cranio cerebral şi facial, a fost transportată, cu ambulanţa SMURD, la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Deva, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, locotenent Anemona Doda. În accident a mai fost rănit uşor şoferul microbuzului şi alţi doi pasageri.

Trei persoane rănite, la Peştişu Mare

O tânără şoferiţă, Cătălina M., de 19 ani, din Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism Daewoo Matiz pe DJ 687, din direcţia Hunedoara înspre Deva, pe raza localităţii Peştişu Mare, s-a angajat în depăşirea unui autotractor condus de Costache P., de 59 de ani, din Călan şi, observând că din sens opus circula un alt autovehicul, a virat dreapta pentru a evita impactul cu acesta. În acel moment, a acroşat autotractorul în partea stânga-faţă, după care a pierdut controlul volanului, răsturnându-se în afara părţii carosabile. În urma accidentului, un tânăr în vârstă de 19 ani, pasager în autoturism, a fost grav rănit, iar şoferiţa şi o altă tânără, în vârstă de 20 de ani, pasageră în autoturism, au fost uşor rănite.