glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

O parcare prost gândită. Primăria Deva alocă 250 de mii de lei pentru reamenajarea parcării de la IPH

O parcare prost gândită, cinci ani de garanţie şi peste 2,5 miliarde de lei vechi atribuiţi pentru reamenajarea acesteia. Se întâmplă în Deva. Consilierii locali au aprobat ieri alocarea a peste 250 de mii de lei pentru refuncţionalizarea parcării din faţa IPH.

Timp de cinci ani şoferii şi-au „tocit” nervii în parcarea din faţa clădirii IPH. Amenajată de fosta conducere a municipiului Deva, cu bani mulţi, parcarea s-a dovedit mai mult inutilă decât utilă, iar asta din cauza modului în care au fost stabilite locurile pentru maşini. Atât intrarea în parcare, cât şi ieşirea îi pun pe şoferi într-o mare încurcătură din cauza spaţiului restrâns.

Un fleac – 2,5 miliarde de lei vechi

Parcarea din faţa clădirii IPH a fost amenajată în urmă cu cinci ani. Oricât de prost ar fi fost gândite locurile pentru maşini, administraţia locală nu a avut voie să intervină pentru reamenajarea acestora deoarece lucrarea s-a aflat în garanţie timp de cinci ani. Termenul a expirat, iar administraţia locală a municipiului Deva doreşte să refuncţionalizeze spaţiul respectiv, astfel încât în parcare să  poată staţiona  mai multe maşini, iar accesul să fie mai uşor. Pentru acest lucru este nevoie de reconfigurarea bordurilor şi a spaţiilor verzi, investiţie care în opinia reprezentanţilor Primăriei Deva este nesemnificativă, chiar dacă valorează peste 2,5 miliarde de lei vechi. Parcarea de la IPH urmează să se reconfigureze pentru a permite o mai bună parcare a maşinilor în zonă, la ora actuală nefiind agreată de cetăţeni. Va fi doar o reconfigurare a bordurilor şi a spaţiilor verzi. Investiţia nu este una semnificativă, doar se îmbunătăţesc parametrii şi numărul locurilor pentru maşini. Urmează să fie scosă la cerere de ofertă cantitatea de lucrări”, spune administratorul public al municipiului Deva, Mihai Mica. Consilierii locali au aprobat ieri Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii, iar valoarea estimată a lucrărilor conform devizului general este de 257.672 de lei.