glasul-hd.ro Web analytics

Sport

O nouă finală, un alt adversar. CNS „Cetate” dă peste „Energetic” în ultimul act

Primii au reuşit performanţa de a ajunge pentru a patra oară la rând în ultimul act al „Cupei Big FM”, acolo unde îi vor întâlni pe cei de la Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”. Aceştia s-au calificat în finală în dauna celor de la Colegiul Tehnic „Transilvania”, doar după loteria penaltyurilor.

Dramatism dincolo şi de la punctul cu var

„Energeticienii” au pus mâna pe potul cel mare după un joc de infarct, decis la loviturile de la nouă metri! Asta după ce în timpul regulamentar cele două echipe s-au aflat la egalitate, 2-2, cu cei de la „Auto”, echilibrând balanţa, când mai erau doar 30 de secunde de joc.

Prim act monoton, al doilea de foc

Nimic din ce s-a întâmplat în primele 20 de minute ale semifinalei dintre „Energetic” şi „Auto” nu avea să prevestească „nebunia” din final. Cele două echipe s-au studiat îndelung, fiecare aşteptând pasul greşit al adversarului şi nu şi-au făcut curaj decât după reluare. Impecabil în prima parte în defensivă, Sevastiţa a spart gheaţa în ofensivă! Şut puternic, în cros, din apropierea mijlocului terenului şi „verzii” conduceau cu 1-0 (28). „Transilvania” împinge puţin jocul în faţă, însă neglijează propria jumătate şi lasă loc erorilor. Danciu e faultat undeva aproape de semicerc, iar Cioregari execută perfect lovitură liberă dictată de arbitru (32). 2-0, dar băieţii lui Marius Sîrbu nu se lasă încă doborâţi. Şi bine fac! Florin Olariu prinde un şut năprasnic cu stângul şi îşi aduce echipa în joc, la trei minute distanţă de bucuria celor de la „Energetic”. Timpul se scurge din ce în ce mai repede, Sevastiţa şi compania resping tot, dar îşi pierd din concentrare la chiar ultima fază a meciului! M. Olariu bate tare un aut şi Mădăraş, rămas singur la câţiva metri de poartă, trimite meciul la loviturile de departajare. Sevastiţa transformă primul, aruncă presiunea în curtea celor de la „Auto”, iar şutul lui M. Olariu e blocat de Ungur. Itu trimite şi el peste, deşi putea dubla avansul echipei sale, astfel că celălalt Olariu, Florin, are şansa egalării. Trimite însă slab, Ungur respinge din nou şi devine eroul meciului. Nu înainte ca Cioregari să trimită cu siguranţă în plasă şi să pună şi el umărul la calificarea în finală!

Finala, obiceiul sănătos al „sportivilor”

Elevii pregătiţi de Daniel Simina n-au întâmpinat niciun fel de probleme în drumul spre a patra prezenţă la rând în finala competiţiei. Petresc şi compania nu s-au întrebuinţat prea mult în jocul cu Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, de care au trecut cu 2-0.

Au forţat doar atunci când a trebuit

În unele momente ale jocului, „sportivii” păreau că au ieşit doar la o alergare uşoară. Cel puţin în prima parte, timp în care, de altfel, au şi izbutit să găsească drumul spre gol. De două ori, de ajuns cât pentru o nouă horă înaintea finalei la care parcă sunt abonaţi. După câteva acţiuni neconcludente, „albaştrii” au pus mingea jos şi au lovit aproape instantaneu. Tuda primeşte o pasă perfectă-n adâncime, stopează elegant pe piept şi trimite, lejer, cu dreptul în colţul lung (11). Cei de la „Grigore Moisil” nu găsesc nicio soluţie, se precipită în faţa porţii şi-şi complică existenţa dincolo de jumătatea adversă. Ba mai mult, mai scot o dată mingea din plasă, după ce Drăgoiu deviază frumos repunerea din margine a lui Petresc (16). 2-0 la pauză, scor periculos sau nu?! Deloc, pentru că deşi au fost ceva mai insistenţi pe faza de atac, elevii pregătiţi de Andrei Szemeş şi Alin Petraş n-au reuşit să puncteze, nici măcar atunci când goalkeeperul advers le-a făcut cadou de două ori mingea. Final cu happy-end pentru „sportivi”, care-şi pot apăra trofeul ridicat deasupra capului în ediţia precedentă.

Ultimele două jocuri ale turneului au loc astăzi. Colegiul Tehnic „Transilvania” şi Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” îşi dispută ultima poziţie a podiumului de la ora 19.00, în vreme ce marea finală e programată să înceapă de la ora 20.00.

(Foto: Cei de la „Energetic” s-au bucurat la finalul celei mai dramatice partide de la această ediţie)