glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

O nouă amânare în dosarul exploziilor de la mina Petrila

Cei trei foşti directori ai Exploatării Miniere Petrila, acuzaţi de moartea a 13 mineri care au sfârşit în urma mai multor explozii succesive, produse în anul 2008, în subteranul minei Petrila, vor ajunge în faţa magistraţilor Curţii de Apel Craiova anul viitor, în ianuarie.

După ce magistraţii Tribunalului Gorj au decis să menţină pedepsele hotărâte de Judecătoria Târgu Jiu, care i-a condamnat pe inculpaţi la pedepse cu închisoarea pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de protecţia muncii, cei trei foşti directori au atacat cu recurs decizia instanţei. Astfel, magistraţii Curţii de Apel Craiova au stabilit un nou termen în acest dosar pentru luna ianuarie. Fostul director al EM Petrila, Aurelian Necula, a primit o pedeapsă de şapte ani şi şase luni de închisoare, iar fostul inginer şef cu securitatea şi sănătatea în muncă, Gheorghe Roşu, şi fostul şef al staţiei de salvare minieră, Dan Ungur, au fost condamnaţi la şase ani şi şase luni de detenţie. Totodată, aceştia au fost obligaţi la plata unor despăgubiri către cei 15 supravieţuitori ai exploziei şi către rudele celor decedaţi, în valoare de două milioane de lei.
Foştii şefi ai minerilor de la Petrila se întâlnesc în luna ianuarie la Curtea de Apel Craiova. Atunci a fost fixat viitorul termen în procesul pe care victimele exploziei şi rudele celor decedaţi l-au intentat celor care erau la conducerea minei în noiembrie 2008.