glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

O judecătorie modernă la Hunedoara. Ministrul Justiţiei şi preşedintele CSM, prezenţi la inaugurare

Robert Cazanciuc, împreună cu șase membri ai CSM și reprezentanți ai Curții de Apel Alba Iulia, ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba și alți magistrați din județul Hunedoara, a fost prezent miercuri la recepția finală a lucrărilor de extindere a Judecătoriei Hunedoara. Valoarea totală a investiției a fost de aproximativ un milion de euro, iar lucrările au durat trei ani.

Robert Cazanciuc, actualul ministru al Justiției, a vorbit despre ceea ce au însemnat investițiile ce au fost făcute în infrastructura sistemului judiciar din România, care duc astfel la îmbunătățirea locului de muncă pentru cei ce-și desfășoară activitatea în aceste instituții. „Am vizitat aproximativ 90 de sedii de instanță și mă bucur că aceste lucruri au o traiectorie ascendentă. Pe viitor avem în derulare proiecte importante la Ploiești, Craiova, Satu – Mare, Oradea și Sibiu. Am venit cu propunerea de reabilitare sau construcția unor noi sedii de instanță în 27 de reședințe de județ, pentru că unele sunt într-o stare deplorabilă sau în alte locuri sunt inexistente”.

Reabilitarea Judecătoriei Hunedoara a costat 1 milion de euro

Suma pentru reabilitarea vechiului sediu e de peste 40 de milioane de lei, aproximativ un milion de euro. Lucrările au constat în modernizarea sălilor de judecată, extinderea imobilului, amplasarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, dar și inființarea unui lift, pentru a uşura accesul de la arhivă, la sălile de judecată, odată cu transportul dosarelor voluminoase. Fondurile au fost asigurate de Ministerul Justiției. „Vechea clădire este construită între anii 1920 şi 1930 şi devenise o clădire total improprie desfăşurării activităţii noastre în parametri normali. A suferit o transformare capitală”, a declarat Gabriela Trandafir, preşedintele Judecătoriei Hunedoara.

Peste 6.500 de cauze au fost înregistrate pe rolul Judecătoriei Hunedoara anul trecut.