glasul-hd.ro Web analytics

Sport

O echipă din Petroşani o va lua la vale, la finele săptămânii, la Red Bull Soapbox!

După lungi dezbateri, s-a decis! 70 de echipe selectate din peste 500 de înscrieri au ajuns pe lista de start pentru cea mai trăsnită goană pe patru (sau mai multe) roţi. Pe scurt, o competiţie inedită care va strânge la start cei mai ţăcăniţi piloţi de curse urbane din ţară. Marea cursă va avea loc pe 14 septembrie, pe Calea 13 Septembrie, în capitală, şi are numele de Red Bull Soapbox. La start se vor afla şi patru hunedoreni!

Judeţul va fi reprezentat de o echipă „nebună”, care va intra în cursă cu o… Oaie Turbo! Nelson şi Thomas Gall, Sebastian Frunză şi Iosiv Cruceru au gândit-o, îi dau viaţă şi de abia aşteaptă să îi dea drumul la vale.

Proiectanţi duşi cu pluta!

Ce e de fapt Red Bull Soapbox Race? Un „bal mascat” al curselor auto, un adevărat Halloween pe roţi, conform altora. Organizatorii spun că reprezintă un Grand Prix unde şoferii amatori se urcă la volanul unor vehicule artizanale, care funcţionează pe bază de curaj, gravitaţie şi un pic de… Red Bull (care dă aripi). De fapt, cele mai importante unelte din cutia participanţilor sunt creativitatea şi bucuria competiţiei. Şi, bineînţeles, setea de viteză. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare şi pentru şoferii experimentaţi, şi pentru amatorii care sunt în stare să deseneze şi să construiască nişte grozăvenii cu roţi şi să concureze contratimp într-o cursă la vale, acolo unde e finişul. Red Bull a organizat până acum zeci de astfel de curse în toată lumea, de la prima cursă în Belgia, în anul 2000, până în Australia, din Africa de Sud până în Jamaica, iar în 2014 ajunge şi în România, pentru prima oară. De-a lungul timpului s-au perindat pe piste de la prototipuri hiperrealiste de maşini şi până la orice le trecea prin cap participanţilor. Orice care să aibă roţi şi să îi ducă până la linia de sosire. Petroşenenii vor conduce o… Oaie Turbo construită din aluminiu, fier, placaj, hârtie, carton şi roţi de bicicletă (foto, schiţă). Şi se vor „duela” la start, printre alţii, cu Coteţ-oo-Mobil-ul, Carul cu boi al lui Grigorescu, Ţepeşmobilul, Melcul Turbo, Goregozaurul, Wife Mobilul sau Fastest Carrot in the World.