glasul-hd.ro Web analytics

43

O bătrână din Orăştie a primit bijuterii din tablă în schimbul a 10.000 de lei. Poliţia a pornit pe urmele escrocilor

Escrocii nu se plictisesc niciodată. Ei găsesc întotdeauna metode, care mai de care mai originale, pentru a înşela oamenii. Iar dacă metoda “Accidentul” este veche, dar încă dă roade, două persoane din orăştie au ales o metodă asemănătoare pentru a înşela o bătrână de 77 de ani, din localitate.

Pungă cu tinichele în schimbul banilor

Femeia a fost acostată pe stradă de un bărbat şi o femeie. Cei doi i-au spus bătrânei că au fost trimişi de fiica acesteia pentru a le da o sumă de bani.

Cu acordul părţii vătămate, cele două persoane s-au deplasat la domiciliul părţii vătămate cu autoturismul suspecţilor, după care femeia le-a dat celor două persoane suma de 10.000 lei, iar acestea drept mulțumire i-au dat o pungă în care se află mai multe bijuterii dintr-un material galben despre care au afirmat că ar fi aur și o bancnotă de 1.000 forinți”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Când şi-a dat seama că a fost păcălită, femeia a mers la poliţie şi a depus plângere împotriva celor doi escroci. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Orăştie efectuează cercetări în acest caz, în vederea identificării autorilor infracțiunii de înșelăciune.

„Cu privire la acest mod de operare, asemănător cu cel denumit generic „metoda accidentul”, le recomandăm cetăţenilor să nu ofere sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul sub care suspecţii afirmă că ar fi fost mandataţi de unii membri ai familiei părţilor vătămate, ci să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune”, a mai declarat Bogdan Niţu.

Declaraţie

„În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii utile identificării autorilor”, IPJ Hunedoara.