glasul-hd.ro Web analytics

Sport

O altă etapă amânată în Liga a treia

Etapa cu numărul 19 din Liga a treia la fotbal programa sâmbătă la Petroşani derbyul dintre ACS Şirineasa şi CNS Cetate Deva, singurele reprezentante ale judeţului nostru în cel de-al treilea eşalon al ţării. Iată însă că vremea de iarnă grea, nu de sfârşit de martie, a jucat din nou feste fotbalului, astfel că s-a decis amânarea şi a acestei runde, după ce şi etapa cu numărul 16, prima a returului, a fost amânată şi reprogramată.

Nu se poate spune cu certitudine pe cine avantajează şi pe cine nu faptul că derbyul judeţean nu se joacă în acest moment, deoarece ambele formaţii sunt neînvinse în acest miniretur, în care au disputat câte două jocuri. Şirineasa a terminat la egalitate 1 – 1 pe teren propriu cu Naţional Sebiş şi a câştigat cu 1 – 0 în deplasare la Internaţional Băleşti, iar Cetate a remizat acasă 0 – 0 cu Internaţional Băleşti şi în deplasare 1 – 1 cu ACSO Filiaşi, după două meciuri pe care le-a dominat însă copios.

Şirineasa şi Cetate s-au mai întâlnit în această iarnă într-un amical de pregătire, disputat tot la Petroşani şi încheiat la egalitate, 2 – 2 (au marcat Ioniţă şi Gârbiţă pentru gazde, Voineag şi David pentru oaspeţi). În tur la Deva a fost 1 – 0 pentru liderul seriei a patra, printr-un gol înscris de Octavian Vasile.

Noutăţile vin de la echipa din Valea Jiului

Singura noutate din tabăra lui Cetate Deva este că Robert Cristian şi-a revenit după accidentarea suferită în amicalul de la Ghiroda din iarnă şi a intrat din această săptămână în programul normal de antrenament, pregătindu-se alături de colegii săi. Schimbarea de calendar competiţional înseamnă că proxima partidă a devenilor va fi cea de marţi de la Sebiş cu Naţional, reprogramată din etapa a 16-a. Marius Lupu, care a primit la Filiaşi al patrulea cartonaş galben, îşi va efectua etapa de suspendare cu Sebişul, în rest întreg lotul este valid şi apt de joc, ne-a informat Sorin Cornea, antrenorul pricipal al lui CNS Cetate Deva.

În schimb la ACS Şirineasa, echipa adoptată rapid de publicul iubitor de fotbal din Petroşani, continuă seria mutărilor surpriză. După ce în pauza de iarnă s-au produs schimbări masive în lot şi în organigrama conducerii clubului, iată că acum şi antrenorul Dan Vasilică a fost demis, locul său fiind luat de Cristian Dulca. Vasilică a avut o tentativă de plecare de la echipă chiar înainte de începutul returului, însă atunci a fost întors din drum şi convins să continue cu Şirineasa. Nici egalul de pe teren propriu cu Naţional şi nici victoria chinuită de la Băleşti nu i-au salvat însă postul acum. Finanţatorul Nicolae Sarcină a decis să se despartă de antrenorul pe care tot el îl adusese în tur de la Băleşti, ca o altă mutare surprinzătoare la vremea respectivă, pentru a-l înlocui pe Gabriel Mangalagiu într-un moment în care echipa conducea neînvinsă şi detaşat în clasamentul seriei a patra din liga 3.

În locul lui la cârma echipei din Petroşani a fost instalat începând de miercuri Cristian Dulca, până atunci antrenor la Luceafărul Oradea, o grupare din Liga a doua patronată tot de Nicolae Sarcină. „Este adevărat, trec de la Oradea la Şirineasa ca să ajut la promovare. O fac pentru acest proiect în care cred. Când omul care are încredere în tine îţi cere să-l ajuţi este normal să o faci”, a spus Cristi Dulca referitor la această mutare de la o echipă a lui Sarcină la alta.

Poate părea surprinzătoare această trecere cu inima uşoară la o formaţie dintr-un eşalon inferior, însă la o privire mai atentă vedem cum stau lucrurile şi dintr-o altă perspectivă. Luceafărul Oradea este pe locul 12 în Liga 2, la numai trei puncte deasupra primului loc retrogradant, în schimb Şirineasa este lider destul de detaşat în Liga 3, cu cinci puncte în faţa Lugojului, opt în faţa Craiovei şi nouă în faţa Reşiţei, fiind principala favorită la promovare din această serie a patra.