glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Numele lui Bogdan Nițu, folosit în cea mai nouă metodă de înșelăciune. Mai multe persoane au fost contactate în calitate de câștigători ai unor premii în bani. „Reprezentanții” companiei sunau în nume

O nouă metodă de înșelăciune a fost pusă în aplicare în județul Hunedoara. Mai multe persoane au fost declarate câștigătoare ale unor premii în bani. În „afacere” apăreau numele purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu, dar și cel al unui cunoscut notar din municipiul reședință de județ.

O femeie, de 62 de ani, din Deva a venit la redacție și ne-a povestit că a fost contactată telefonic de un bărbat care s-a recomandat a fi reprezentantul unei companii de telefonie fixă. Acesta i-a spus femeii că mama sa, deoarece este client fidel al companiei, a câștigat 9.000 de euro. La această sumă s-ar adăuga un bonus de confidențialitate, în valoare de 3.000 de euro, dacă femeia nu vorbește cu nimeni despre acest premiu. Pentru a beneficia de acest premiu trebuie să plătesc într-un cont 10.000 de lei. I-am spus că nu am acești bani și mi-a spus să mă împrumut. Mi-a spus că face acum o împuternicire prin telefon ca eu să pot depune banii în numele mamei mele și să pot să ridic premiul. Iar, la ora 14:30 să ne întâlnim în fața unei bănci că el va veni cu notarul și cu domnul polițist Bogdan Nițu, cu mașina de poliție, ca să văd că totul este adevărat”, a povestit femeia.

Informația a fost verificată

Femeia a pus mâna pe telefon și l-a contactat pe polițistul Bogdan Nițu. Aceste situații ascund intenții infracționale. Le recomandăm tuturor să nu vireze sume de bani în conturile unor persoane necunoscute, să nu le comunice acestora date cu caracter personal și să nu trimită sume de bani persoanelor care susțin că au câștigat diverse premii la concursuri la care posibilele victime nu au participat. De asemenea, o felicităm pe femeie că a fost vigilentă și a verificat informațiile în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Altă tentativă eșuată

Femeia de 62 de ani nu a fost singura contactată de falșii reprezentanți ai companiei de telefonie. Un alt bărbat din Deva a fost sunat și informat că a câștigat un premiu în bani pentru revendicarea acestuia trebuind să depună 1.000 de lei într-un cont anume. Și de această dată, apelantul suna tot din partea lui Bogdan Nițu și a unui notar devean.

Din fericire, cele două persoane nu au căzut în plasa escrocilor. Reprezentanții IPJ Hunedoara îi îndeamnă pe toți cei care au fost contactați telefonic și informați că au câștigat premii să nu dea curs propunerilor apelaților și să sesizeze poliția.

12 mii de euro era premiul „câștigat” de deveancă