glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Nu putea fi aşa din prima?! Victorie de moral la Caransebeş

FC Hunedoara a reuşit un succes nesperat la Caransebeş. Elevii lui Romulus Gabor au trecut cu 1-0 (1-0) de trupa lui Iosif Rotariu, graţie unui gol semnat de Ciprian Pepenar, în prima repriză! E al doilea gol la rând marcat de „veteranul” din linia mediană a Hunedoarei, după cel izbutit, vinerea trecută, în jocul cu Pandurii II Târgu Jiu.

Succesul din fieful „gugulanilor” este primul în duelurile directe din acest campionat. Până acum, hunedorenii cedaseră în ambele întâlniri din sezonul regulat, 1-2 la Hunedoara şi 0-2 la Caransebeş.

Cine n-are bătrâni, să-şi cumpere!

Hunedorenii au fost, mai mereu, cu un pas înaintea adversarilor care până nu demult ocupau fotoliul de lider. Astfel că, Pepenar a şi semnat prima ocazie importantă de gol, după cinci minute de tatonare. Gazdele au răspuns şase minute mai târziu, prin Artean, al cărui „trasor” de la 20 de metri a trecut puţin peste bara transversală a porţii hunedorene, dar şi prin Poiană, al cărui şut din interiorul careului a fost scos, excelent, de Raţ (21). Iar când n-a fost Raţ providenţial, a fost Vîrtan, care a scos de pe linia porţii o reluare a lui Negoescu (22). Ca un „resort” însă, hunedorenii au pornit pe contră şi au deschis scorul prin Pepenar, care a trimis excelent, de la 18 metri, o minge venită de la Dîrvaru (37). Linişte la cabine! La reluare, Dîrvaru putea face 0-2, dar şutul său s-a dus, de puţin, peste (60). Raţ a scos apoi, superb, de sub bară, o reluare a lui Artean (61) şi jocul gazdelor a devenit tot mai greoi. Mai cu seamă cu cât Şandru a văzut „roşu” direct, după ce l-a lovit fără minge pe Dîrvaru! Hunedoara respiră mai uşor şi e pe cale să lovească decisiv, însă „Pepi” trimite razant pe lângă vinclu (80), pe contră. Nu-i nimic însă, pentru că Negoescu pleacă şi el mai repede la vestiare, după o intrare dură la Raţ (88) şi pecetea pe cele trei puncte e pusă! Încă o gură de oxigen. Poate mai vine una, mâine, cu Becicherecu Mic, liderul play-off-ului!

FC Caransebeş 0 (0)

Haidău – Artimon (49 Săulescu), Goşa, Petcu, Roiu – Şandru, Suru (cpt.) (67 Constantinescu), Artean, Negoescu – Poiană, Steop (62 Vlăduţi).

Antrenor: Iosif Rotariu

FC Hunedoara 1 (1)

Raţ – Petresc (73 Boldea), Homei, Găceanu, Vîrtan – Bratima, Vajda (cpt.), Pepenar (83 Nicula), Şoit (85 Blaga), Lintaru (65 Muntean) – Dîrvaru.

Antrenor: Romulus Gabor

A marcat: Ciprian Pepenar (38)

Eliminaţi: Şandru (68) şi Negoescu (88)

Arbitru: Marius Omuţ. Asistenţi: Ovidiu Timar şi Rareş Lakatoş (toţi din Oradea).

Stadion: „Municipal”. Spectatori: 200.