NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Nu pot EI arunca gunoi cât putem noi strânge! Tone de gunoi adunate din canalul Parcului Dendrologic din Simeria
Nu pot EI arunca gunoi cât putem noi strânge! Tone de gunoi adunate din canalul Parcului Dendrologic din Simeria

Nu pot EI arunca gunoi cât putem noi strânge! Tone de gunoi adunate din canalul Parcului Dendrologic din Simeria

Peste 100 de oameni au venit sâmbătă în Parcul Dendrologic din Simeria. Elevi, însoţiţi de profesori, bunici şi părinţi, oameni fără nicio obligaţie, sportivi, prieteni din cadrul Asociaţiei „Familia Verde” din Timişoara, administraţia parcului şi toţi cei care au aflat de pe Facebook că e rost muncă şi de făcut curat au venit alături de Grupul voluntar de sprijin al arboretumului. Scopul a fost acela de a aduna gunoaiele din canalul care traversează parcul.

De la ora 13 a început lupta cu gunoiul. Toţi voluntarii s-au aliniat pe malurile canalului şi, înarmaţi cu sape, greble, căngi, saci menajeri şi bine îmbrăcaţi pentru a face faţă ploii care ameninţa să înceapă au pornit la adunat pet-uri, sticle, cauciucuri, spray-uri şi tot felul de deşuri aruncate la întâmplare. „Considerăm că e momentul să tragem şi un semnal de alarmă cu privire la anumite atitudini mai puţin lăudabile şi să subliniem faptul că acest parc este un bun naţional. Iar dacă unii nu-l apreciază pentru valoarea lui dendrologică, suntem convinşi că el poate fi respectat pentru ceea ce oferă necondiţionat tuturor, şi anume oxigen”. Cu o astfel de motivare venită din partea organizatorilor a început ziua de muncă. A fost greu, frumos şi multe zâmbete în jur. Pe măsură ce se curăţa zona, aceasta părea că este alta. Şi chiar aşa era! Era o zonă mai frumoasă, mai curată şi cu care ne putem mândri toţi hunedorenii. Iniţiativa acestei acţiunii a avut-o Zoard Bocăniciu, cel care a fost şi sufletul acţiunii, ceilalţi participanţi fiind „mâinile” lui. Nu a contat vârsta, sexul şi nici funcţiile celor prezenţi, acolo toţi au fost oameni care iubesc natura, mediul curat şi respectă viaţa. De aceea, organizatorii ţin să mulţumească tuturor celor care au fost prezenţi, dar şi celor care ne-au sprijinit de acasă, celor care din motive obiective nu au reuşit să ajungă în parc. „Considerăm că reuşita unei asemenea acţiuni nu constă în cantitatea de gunoi adunată, deşi discutăm astăzi despre tone întregi de deşeuri strânse, ci în mesajul pe care împreună reuşim să îl transmitem. Nu putem să ne lăsăm invadaţi de gunoaiele aruncate la întâmplare. Trebuie să învăţăm că gunoiul are locul lui unde ne putem debarasa de el, iar mediul, la rândul lui, are şi el locul lui, în sufletele noastre. Suntem convinşi că oamenii vor arunca din ce în ce mai puţine deşeuri în mediu pe măsură ce vom fi tot mai mulţi care să le adunăm”, au fost de părere organizatorii zilei de curăţenie în parcul de la Simeria. La finalul zilei peste patru tone de deşeuri au fost scoase din canalul care traversează parcul. Va mai fi nevoie de încă un efort pentru a se finaliza acţiunea pe întregul curs de apă. Suntem convinşi că împreună cu toţi prietenii noştri o să reuşim acest lucru.

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

sec 4

Notificare de la APIA: Fermieri, aveți 15 zile la dispoziție, altfel pierdeți subvenția!

Fermierii au primit notificări de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *