glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Nu a răspuns la telefon, iar familia a intrat în panică. Ciupercar, cu probleme de sănătate, căutat de jandarmii montani

Jandarmii montani au fost alertaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de către rudele unui bărbat din Vulcan, care a plecat la cules de ciuperci în apropierea localităţii Livadia, şi nu s-a mai întors. Bărbatul a fost găsit, după aproximativ o oră de căutări.

Jandarmii montani au fost alertaţi, sâmbătă, în jurul orei 13:00, printr-un apel la numărul de urgenţă 112, cu privire la faptul că un bărbat, din municipiul Vulcan, a plecat să culeagă ciuperci, în cursul dimineţii, în apropierea localităţii Livadia, şi nu s-a mai întors.
„Membrii familiei au încercat să îl contacteze telefonic de mai multe ori, dar, deşi telefonul bărbatului suna, acesta nu a răspuns. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, era cunoscut cu probleme de sănătate. Toate acestea au determinat starea de îngrijorare a rudelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, locotenent Nicolae Răducu.

Ciupercarul, găsit după o oră de căutări

În căutarea bărbatului au pornit, alături de membrii familiei, jandarmii montani. Aceştia au mers pe mai multe poteci din pădurea în care bărbatul a plecat să culeagă ciuperci.
În jurul orei 14:00, bărbatul a fost găsit. Acesta le-a spus rudelor că nu a auzit telefonul sunând şi nu ştia că este căutat.

Recomandările jandarmilor montani

Jandarmii montani recomandă persoanelor care doresc să meargă pe trasee montane să nu pornească singure la drum. De asemenea, să informeze membrii familiei cu privire la intenţia lor, la traseul ce urmează să îl parcurgă şi durata drumeţiei.