glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

A noua oară au reuşit. Primăria Hunedoarei a convins ANAP că şi experienţa restauratorilor contează

Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice a validat strategia propusă de Primăria Hunedoarei pentru desemnarea firmelor care să se ocupe de lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor.

Primăria a obţinut 5 milioane de euro, finanţare europeană, prin ADR Vest şi a semnat contractul de finanţare încă din primăvara acestui an. Nu a putut însă trece la organizarea licitaţiilor pentru desemnarea firmei de consultanţă şi a celei care să execute proiectul tehnic şi lucrările efective din cauză că ANAP a respins de opt ori o condiţie importantă pe care Primăria dorea să o includă în caietul de sarcini: firmele care doresc să participe la licitaţie trebuie să aibă experienţă în domeniul restaurărilor de monumente istorice. Motivaţia ANAP era mereu aceeaşi: s-ar crea o discriminare între firmele care ar fi interesate de lucrare.

„Până la urmă, punctul nostru de vedere a fost acceptat de ANAP. Va conta şi criteriul calitate – preţ, dar şi experienţa similară în lucrări de restaurare şi consolidare de monumente istorice. O firmă interesată trebuie să aibă duse la bun sfârşit cel puţin patru astfel de proiecte, dintre care cel puţin unul să fi vizat un monument de categorie A”, declară primarul Dan Bobouţanu. Acesta mai spune că, din acest moment, firmele interesate pot să îşi descarce de pe SEAP documentaţia de achiziţie. „În cursul lunii ianuarie va avea loc deschiderea ofertelor și analizarea lor de către o comisie de evaluare din partea Primăriei Municipiului Hunedoara, unde dorim și cooptarea unor experți externi. Sperăm că vom putea ajunge la faza semnării contractului privind serviciile de proiectare şi execuţie în primăvara anului viitor”, adaugă Bobouțanu.