Home / Eveniment / Nouă metodă de escrocat. „Premii de fidelitate” contra unor sume de bani
inselatorie-telefon-metoda-premiul

Nouă metodă de escrocat. „Premii de fidelitate” contra unor sume de bani

Polițiștii hunedoreni încearcă să pună mână pe un escorc care s-a dat drept directorul unei companii de telefonie și a reușit să pună mâna pe toate economiile unui hunedorean. Acesta i-a spus bărbatului că a câștigat un premiu de fidelitate, dar, ca să poată intra în posesia lui, trebuie să pună într-un cont o sumă de bani.

Omul care a picat în plasa escrocului este din orașul Aninoasa și are 57 de ani. Ieri dimineață, în jurul orei 10:30, a fost contactat telefonic de o persoană necunoscută care s-a recomandat a directorul unei companii de telefonie şi care i-a făcut cunoscut faptul că a câștigat un premiu de fidelitate în valoare de 3.000 de euro şi o tabletă, însă pentru a intra în posesia „premiului”, acesta i-a spus că trebuie să depună 1.630 lei într-un cont bancar.

„Bărbatul a depus suma solicitată în contul indicat de apelant prin intermediul unui serviciu de transfer bancar, însă ulterior a fost anunțat că s-a produs o greşeală și că, de fapt, a câștigat 10.000 euro, dar pentru a intra în posesia banilor trebuie plătită o diferență de 4.000 de lei. Şi de această dată, bărbatul a transferat suma solicitată prin intermediul aceluiaşi serviciu. După ce a depus şi a doua sumă de bani, apelantul i-a spus bărbatului din Aninoasa să aștepte să îi fie virat premiul, după care şi-a deconectat postul telefonic şi nu a mai putut fi contactat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, comisarul Bogdan Nițu.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune și efectuează cercetări pentru a identifica prezumtivul autor al faptei și pentru a recupera prejudiciul.

Despre Livia BOTICI

Citește și

deschidere 3

Înșela prin metoda „accidentul”, dar a fost prins. Escrocul avea asupra sa aproape 43.000 de lei și 300 de euro, cel mai probabil din înșelăciuni

Polițiștii deveni au reușit prinderea unui tânăr de 17 ani, acuzat de comiterea infracțiunii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *