glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateSpecial

(GALERIE FOTO) Noi produse tradiționale în magazinele PRO HD și AVIS. Mezeluri din carne de pui afumate cu fum natural

Rețeaua de magazine PRO HD a pus în vânzare produse afumate din pui. Preparate după o rețetă tradițională, din carne de pui neinjectată produsă de fermele AVIS, cu condimente naturale și afumate cu fum rezultat în urma arderii rumegușului, parizerul, șunca de pui, crenvurștii, pulpele și pieptul de pui afumat au devenit unele dintre cele mai căutate produse în magazinele PRO HD. Preparatele din carne de pui sunt produse special pentru PRO HD de o carmangerie din Ilia care produce mezeluri tradiționale sub brandul „La Grasu”.

27994122_896134873900120_1398471631_nÎntr-o lume în care goana după profit îndeamnă industria alimentară să folosească aditivi, amelioratori și coloranți chimici, micile afaceri locale au devenit aproape singurele surse sigure pentru amatorii de produse sănătoase şi cu adevărat gustoase. Marile rețele comerciale umplu vitrinele destinate mezelurilor cu produse frumos colorate, dar extrem de nesănătoase: cele mai multe și, de regulă, cele mai ieftine, sunt injectate cu diverse substanțe chimice, de la soluții saline pentru a „trage la cântar”, până la arome de fum, pentru a părea că sunt tradiționalele „afumături”.

O colaborare pentru PRO HD

Încă de la mijlocul anului trecut, fermele avicole AVIS au început o colaborare cu „la Grasu’” pentru producerea unor sortimente afumate de pastramă din piept și pulpă de pui. Treptat, a fost diversificată gama de produse din carne de pui produsă de Avis. În momentul de față, pe lângă pastrama afumată obținută din pulpe și piept de pui, carmangeria din Ilia realizează și parizer, crenvurști și șuncă din piept de pui. Toate produsele conțin ingrediente 100 la sută naturale, de la carnea proaspătă și neinjectată, la condimente și tratarea cu fum de rumeguș în afumătoare tradițională.  Pe lângă bunătăţile din carne de pui, sub brandul „la Grasu’” sunt produse și preparate din carne de porc realizate, de asemenea, din carne și condimente naturale: salam Victoria, salam de casă, salam cu șuncă, virșli, mușchiuleț crud afumat, şuncă de porc, cârnați afumați.

Peste 99 la sută carne… restul condimente

28001349_896135043900103_1911933705_nBrandul „La Grasu” este susținut de o afacere de familie care încearcă să intre pe piața produselor de calitate, fără să facă rabat de la prelucrarea tradițională și sănătoasă a mezelurilor. Concurența pe piața mezelurilor este extrem de mare, cu atât mai mult cu cât cei mai importanți jucători mențin prețurile extrem de jos, folosind în prepararea produselor diverși aditivi și substanțe chimice care înlocuiesc carnea. „Nu putem să ne batem cu marii producători la preț, pentru că produsele de calitate nu pot să fie foarte ieftine. Noi respectăm rețetele tradiționale și folosim doar carne sau slănină și condimente naturale. Este firesc, în aceste condiții, să nu putem scoate produsele la un preț egal cu ale celor care pun diverși înlocuitori pentru carne. Ne-am axat pe o piață mai mică, avem magazine partenere care vând produsele noastre și ne adresăm clienților care preferă să mănânce sănătos. Încercăm să ținem prețurile cât mai jos în condiții de calitate maximă”, spune Alin Cărmăzan, proprietarul carmangeriei din Ilia.

28053026_896135077233433_1557272732_nFumul natural, contra injectării cu arome de fum

Produsele „La Grasu” care necesită tratare cu fum sunt afumate după metoda tradițională. Astfel că atât șuncile de porc, cotletul sau ceafa afumată, salamurile de diverse sortimente, cârnații și virșlii, dar și delicioasele pastrame din mușchiuleț de vită, piept sau pulpă de pui trec prin afumătoarea cu lemne înainte să ajungă pe masa clienților iubitori de delicatesuri și preparate naturale. În același timp, marii producători de mezeluri scot pe piață produse ieftine, afumate chimic. Recent, postul de televiziune PRO TV a difuzat un reportaj despre felul în care marii producători își păcălesc clienții cu produse care nu sunt afumate, ci conțin „aromă de fum”. „Când vine vorba despre produsele din carne afumate, puţină lume știe că cele mai multe dintre ele sunt, de fapt, injectate cu aromă de fum sau îmbăiate în fum lichid. Nici vorbă de afumarea naturală tradițională cu lemn”, susțin reporterii PRO TV.