glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Noi orizonturi. Peste 200 de hunedoreni caută să înveţe cum se îngrijesc copiii sau cei în vârstă

În județul Hunedoara este în curs de desfășurare un proiect prin care le este oferită angajaților posibilitatea de a se califica sau recalifica într-un anumit domeniu. Proiectul a început în mai anul acesta, iar în trei luni s-au înscris aproximativ 200 de hunedoreni.

„Dezvoltarea capitalului uman prin calificare sau recalificarea angajaților” este un proiect implementat de Consult Risc SRL în parteneriat cu alte trei firme de consultanță în județele din sud-estul țării, dar şi în Caraș-Severin, Timiș şi Hunedoara, pe o perioadă de 18 luni (din mai 2014 și până în octombrie 2015).

Avantaje multiple

Programul multi-regional are ca scop creșterea numărului de persoane care lucrează în domenii precum babysitting, îngrijirea bătrânilor sau bolnavilor la domiciliu, infirmerie și introducerea, validarea și prelucrarea datelor. Numărul total al persoanelor cărora li se adresează acest proiect este 708 şi deja listele cuprind numele a 200 de hunedoreni dornici să înveţe o nouă meserie. Aceștia vor beneficia de servicii de consiliere și orientare profesională, cursuri gratuite, precum și anumite subvenții. Toate acestea sunt oferite de inițiatorii acestui proiect care vor să investească într-o modalitate de formare profesională apelând la platforme educaționale. Valoarea totală a programului este de 4.2 milioane de lei, acesta fiind finanțat prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Singura condiție impusă celor care vor să se înscrie este ca aceștia să fie, actualmente, angajați. Desfășurarea acestui program constă în organizarea a două cursuri, fiecare având o durată de două- trei luni. La finalul acestei perioade, cursanții vor primi un certificat recunoscut la nivel național și european, care să ateste calificarea lor într-unul din domeniile de activitate unde vor primi consiliere.

Toţi cei care doresc să se înscrie în acest proiect pot accesa site-ul www.calificaredeviitor.ro sau pot merge direct la centrul din Deva, care se află pe strada Mareșal Averescu (lângă clădirea IPH-ului).