glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

„Noaptea Bibliotecilor”, patru filme și un spectacol de teatru în acest weekend

Hunedorenii care doresc să se relaxeze și să se distreze în acest final de săptămână pot să o facă la cinematograf, teatru sau bibliotecă. Cinefilii au posibilitatea să vizioneze patru filme la cinematograful devean, iar pasionații de teatru sunt invitați la spectacolul „Bitterness”. De asemenea, în acest weekend la Deva și Hunedoara vor avea loc mai multe manifestări cultural în cadrul evenimentului „Noaptea Bibliotecilor”.

„Bitterness” la Teatrul de Artă Deva

teatruPasionații de teatru sunt invitați la un nou spectacol la Teatrul de Artă Deva. Este vorba despre „Bitterness” (Amărăciunea) de Martin McDonagh. Spectacolul va fi pus în scenă de Compania de teatru ARTX din Oradea și este regizat de Denisa Vlad, care este și una din protagonistele piesei. Sub numele ei adevărat, „The beauty queen of Leenane” (Regina frumuseții din Leenane), piesa este semnată de dramaturgul englezo-irlandez Martin McDonagh, fiind scrisă și montată în 1996. Ea face parte dintr-o trilogie care mai cuprinde piesele „A skull in Connemara („Craniul din Connemara”) și „The lonesome west” („Vestul însingurat”) și a fost nominalizată în 1998 pentru prestigiosul premiu „Olivier”, care răsplătește cea mai bună producție dramatică montată anual la Londra.

Succesul piesei se datorează în bună măsură încărcăturii sale dramatice, talentului cu care autorul ei expune un mănunchi de puternice conflicte sociale și individuale, care închid într-un orizont al neputinței și eșecului viața celor patru personaje ale ei, în Irlanda ultimului deceniu al secolului trecut. Spectacolul poate fi urmărit sâmbătă, de la ora 19:00.

filmPatru filme la „Patria”

Cinefilii din județ au ocazia să vizioneze în acest final de săptămână patru filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Happy Family” în regia lui Holger Tappe, „Home Again” regizat de Hallie Meyers-Shyer, „Octav” în regia lui Sergiu Ioan Celebidachi și „Blade Runner 2049” regizat de Denis Villeneuve. Peliculele rulează începând de astăzi și până miercuri, primul de la ora 14:00, al doilea de la 15:45, al treilea de la 18:00, iar ultimul de la 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei.

„Noaptea Bibliotecilor”, la Deva și Hunedoara

AFIS NOAPTEA BIBLIOTECILOR 2017Momente muzicale, proiecții de filme documentare sau spectacole de teatru vor avea loc în acest weekend la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și la Biblioteca Municipală din Hunedoara. Manifestările fac parte din cadrul evenimentului „Noaptea Bibliotecilor”. Astfel, Biblioteca Județeană își deschide porțile pentru oaspeții ei sâmbătă, de la ora 18:00. Primii care se vor bucura de acest eveniment vor fi copiii, cărora le este destinat momentul ce va deschide programul: piesa Fraților Grimm, „Muzicanții din Bremen”, spectacol de teatru pus în scenă de actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, în regia Nicoletei Dănilă. În continuare, copiii vor fi antrenați într-o petrecere cu clovn în cadrul căreia vor beneficia și de pictură pe față. Momentul muzical al serii va fi susținut de cunoscuta și îndrăgita trupă pop-rock HARA, care va veni în fața publicului cu piesele cele mai cunoscute. După spectaculosul foc de artificii, oaspeții vor fi invitați să viziteze secțiile bibliotecii, vor primi explicații de la bibliotecarii-ghizi care le vor prezenta organizarea bibliotecii și drumul pe care îl parcurge o carte din momentul în care intră în bibliotecă și până când ajunge în mâna cititorului. Cei prezenți vor fi apoi invitați la Sala de Lectură și în curtea instituției pentru a viziona filme cu tematică thriller și suspans. „Noaptea Bibliotecilor” are loc la Biblioteca Municipală din Hunedoara tot sâmbătă, începând cu ora 18:00. Potrivit reprezentanților instituției de cultură, cei prezenți la eveniment vor putea lua parte la un moment muzical, teatru, proiecţii de filme, vizite în bibliotecă, expoziții de carte și „povești la gura sobei”.