glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Noaptea Bibliotecilor”, la Deva, cu Nicu Alifantis și filme istorice

Zeci de pasionați de lectură au trecut în acest weekend pragul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva pentru a participa la „Noaptea Bibliotecilor”. În cadrul acestuia, prietenii bibliotecii s-au putut delecta cu un recital susținut de apreciatul artist Nicu Alifantis, au vizionat filme istorice și au aflat toate „secretele” instituției de cultură.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și-a invitat prietenii și în acest început de octombrie la evenimentul cultural mult îndrăgit și așteptat în fiecare toamnă –  „Noaptea Bibliotecilor”. Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție, iar cei care au trecut pragul bibliotecii în seara zilei de 1 octombrie s-au bucurat de un program bogat, bine alcătuit și de înaltă ținută. Primul moment artistic a fost comedia muzicală pentru copii intitulată „Bunica şi extraterestrul”, creația actrițelor Isabela și Mara Hașa din Deva, piesă scrisă special pentru „Noaptea Bibliotecilor”, pusă în scenă în premieră cu ocazia acestui eveniment. După o sesiune de face-painting și un „clown party” care au sporit buna dispoziție, a urmat momentul cel mai așteptat și cel mai emoționant al serii: întâlnirea cu Nicu Alifantis. Recitalul, intitulat „Madame Mon Amour”, a cuprins unele dintre cele mai cunoscute melodii ale artistului, cântece pe versurile unor mari poeți precum Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Nina Cassian etc…. Aplauzele fără sfârșit, oferite cu dragoste și emoție artistului Nicu Alifantis, au încheiat un moment ce va rămâne, cu siguranță, mult timp în inimile celor care au participat la spectacol. „«Noaptea Bibliotecilor» a devenit o activitate cu care ne mândrim, pe care o pregătim cu multă dragoste pentru prietenii noștri, la care invităm personalități de marcă ale culturii. De la un an la altul, prietenii care ne trec pragul în această primă sâmbătă din octombrie sunt tot mai numeroși, tot mai entuziaști pentru că știu că aici, la Biblioteca Județeană, petrec ceasuri plăcute în compania muzicii, a teatrului, a cărților, a filmelor, a veseliei și bunei dispoziții. Am fost, prin urmare, bucuroși că am putut oferi momente de excepție unui public numeros și fidel”, a precizat managerul Bibliotecii Județene, Sebastian Bara.

Tururi ghidate ale bibliotecii și filme istorice

După câteva minute de focuri de artificii, a urmat vizitarea secțiilor, a birourilor și a depozitelor bibliotecii sub îndrumarea bibliotecarilor, care au fost bucuroși să poată prezenta vizitatorilor toate „secretele” acestei îndrăgite instituții de cultură. La Sala de Lectură a avut loc apoi o prezentare sub genericul „Acceptă provocarea! Bani IQ și Banii pe net” pe tema unor programe de educație financiară. În acest an, începând cu ora 22:30 și până dimineața la ora 2:00 au rulat filme istorice din colecțiile bibliotecii, proiecțiile având loc în curtea instituției și la Sala de Lectură. La intrarea în curtea Bibliotecii, publicul a putut vedea fotomontajul intitulat „Noaptea Bibliotecilor, an de an… ”. De asemenea, la Sala de Lectură a fost amenajată expoziția „Ziare şi reviste de odinioară”, iar la Secția de Artă și Carte Franceză a putut fi vizitat standul de carte cu vânzare al Grupului Editorial Trei din București. Nu au fost uitați nici cei care nu au restituit la timp cărțile împrumutate. Aceștia au beneficiat, în mod excepțional, de „Noaptea iertării”, iar cei care au dorit să se înscrie la Bibliotecă au putut s-o facă gratuit.  „Programul pe care l-am alcătuit a constituit un punct de mare atracție, numărul prietenilor Bibliotecii fiind tot mai mare de la un an la altul. Dorim ca fiecare ediție a Nopții Bibliotecilor să fie unică, de neuitat”, a adăugat Sebastian Bara.

Tags