glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateTimp liber

Noapte de vis, pe acorduri de Stradivarius, la castel (GALERIE FOTO)

Zidurile masive ale castelului păreau că se unduiesc după ritmul unei muzici divine. Luna s-a oprit undeva agățată de turn să împrumute ceva din căldura armoniilor care urcau spre cer. Publicul fascinat plutea într-un „montagne russe” de acorduri, când urcat spre slăvi de muzica lui Vivaldi, când trântit în ritmul abstract al lui Piazzolla. Pe scenă, o echipă de magicieni ai sunetului, Răzvan și Andreea Stoica, împreună cu Kamerata Stradivarius.

La sfârșitul spectacolului, senzația de trezire dintr-un vis frumos marca pe fiecare dintre cei peste 500 de spectatori care au trăit momente unice. Abia a început și deja e gata! Timpul se comprimă la maximum când, într-un decor rupt din basmele copilăriei, sunetele magice ale unei viori Stradivarius se ridică și plutesc până se zdrobesc de zidurile bătrânului castel al Hunedoarei. Iar când vioara primește viață de la unul dintre cei mai valoroși violoniști ai momentului, Răzvan Stoica, o seară plăcută de vară devine o clipă.

Opt anotimpuri…  şi tot au fost puține

Răzvan Stoica, împreună cu sora sa, Andreea, și Kamerata Stradivarius au adus în fața publicului un puzzle de anotimpuri. Între cele patru anotimpuri compuse de Antonio Vivaldi au fost intercalate piesele omonime ale lui Antonio Piazzolla. A rezultat o diversitate de stiluri și armonii care a reușit să încânte publicul prezent la prima manifestare a Kameratei Stradivarius pe o scenă din România.  Barocul venețian al lui Vivaldi s-a împletit perfect cu „tangoul nuevo” al lui Piazzola, într-un arc muzical peste secole, „asortat” perfect cu zidurile bătrânului Castel al Corvinilor.

Gală de muzică de mare clasă

Atmosfera aristocratică a Castelului Corvinilor a fost completată cu o organizare perfectă, spațiul de spectacol fiind foarte bine delimitat. Luminile și sonorizarea au fost fără cusur, iar publicul a depășit cele mai pretențioase așteptări, transmițând spre scenă acea energie care încarcă întotdeauna „bateriile” artiștilor. Spectacolul de miercuri seara de la Castelul Corvinilor este un model de reușită pentru un concert susținut în proporție de 100 la sută din fonduri privare, organizat de doi împătimiți melomani, soții Simona și Robert Dobondi, cu sprijinul a două puternice grupuri de firme din județul Hunedoara, Avis și Micromega, dar și cu ajutorul Primăriei Hunedoara.