Home / Actualitate / Nistor: „Vor fi alegeri la Deva pe 29 octombrie sau 5 noiembrie”
MAIN NISTOR Laurentiu Nistor 6667

Nistor: „Vor fi alegeri la Deva pe 29 octombrie sau 5 noiembrie”

Demersurile pentru organizarea de alegeri anticipate pentru postul de primar al Devei se pare că au intrat în linie dreaptă. Săptămâna trecută, preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, declara că „sigur vom avea alegeri la Deva în această toamnă”. Acum vine şi prezintă şi zilele probabile: ultima duminică din octombrie sau prima din noiembrie.

Declaraţia făcută de Laurenţiu Nistor pentru „Glasul Hunedoarei” a apărut în contextul unei discuţii despre sondajul anunţat de PSD pentru mijlocul lunii august, dar încă neprezentat opiniei publice. În primăvara acestui an, Nistor prezenta un prim sondaj efectuat de Organizaţia Judeţeană a PSD referitor la notorietatea pe care o au cei trei posibili candidaţi ai partidului la postul de primar rămas vacant după ce Mircia Muntean a fost încarcerat.

„Sondajul? Nu l-am mai făcut pe cel din august. De fapt, din motive de eficienţă, s-a decis ca sondajul anunţat să fie efectuat de organizaţia centrală a partidului. Nu s-a făcut în august, ci se merge pe un sondaj făcut în septembrie. Trebuie să-l facă, pentru că, pe 5 noiembrie vor fi alegeri la Deva. Ori pe 5 noiembrie, ori în ultima duminică din octombrie, vom vedea”, a declarat Nistor.

Săptămâna trecută, Guvernul a solicitat Prefecturii Hunedoara date despre localităţile în care posturile de primar sunt vacante în vederea pregătirii unui proiect de hotărâre prin care să fie stabilită data la care vor fi organizate alegeri locale parţiale (în mai multe unităţi administrative din ţară), dar şi ceilalţi termeni legali specifici situaţiilor de acest gen.

Angajament: cine „pierde” susţine „câştigătorul”

PSD are, la ora actuală, trei posibili candidaţi la Primăria Deva: Emil Stoica Mariş (cel care a ocupat locul 3, la alegerile din primăvara trecută), Ovidiu Moş (ajuns primar interimar cu ajutorul unor consilieri PSRO, după ce Mircia Muntean a fost dus după gratii) şi Radu Barb. Majoritatea adversarilor politici ai PSD mizează şi pe o „scindare” a voturilor social-democraţilor, în urma unui eventual conflict al nemulţumiţilor din PSD. Laurenţiu Nistor declară însă că o asemenea ruptură nu va avea loc: „Am discutat chiar şi la ultimele şedinţe de partid şi fiecare dintre cei trei posibili candidaţi s-a angajat ca, în cazul în care nu va ieşi primul în sondaj, îl va susţine pe cel creditat cu cele mai multe şanse la câştigarea alegerilor pentru postul de primar”.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Deva - Primaria 2314

Curtea de Conturi ne dă dreptate în afacerea „Ornamentele de Crăciun”. Prejudicii și abateri financiare de peste 23 de milioane de lei, în 2016, la Primăria Deva

Curtea de Conturi a României a publicat raportul cu privire la activitatea financiară a administraților …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *