glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Nistor şi Muntean negociază asistaţi de secretarul general al PP-DD

Preşedintele PSD Hunedoara Laurenţiu Nistor declară că în zilele următoare, la Deva, va avea loc o negociere cu PP-DD pentru încheierea unui protocol de colaborare între cele două partide la nivel de judeţ. „Mediator” în conflictul dintre Nistor şi liderul PP-DD Hunedoara, Marian Muntean, va fi Liviu Neagu, secretarul general al Partidului Poporului Dan Diaconescu.

Marian Muntean poate rămâne viceprimar al Devei în condiţiile în care PPDD-ul va susţine pentru celălalt post de viceprimar (ocupat acum de liberalul Marius Surgent – n.red.) un consilier PSD. Săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare, domnul Liviu Neagu va veni la Deva pentru a discuta problema protocolului PSD – PP-DD la nivel judeţean. Asta pentru că domnul Marian Muntean şi-a declinat competenţa semnării acestui protocol”, declară Laurenţiu Nistor, liderul PSD Hunedoara.

„Nu ar fi nicio trădare”

Marian Muntean recunoaşte că nu a dorit să semneze el protocolul de colaborare cu PSD, motivând că ar fi dorit ca actul să facă referiri concrete şi la eventuale posturi de viceprimar şi funcţii în deconcentrate ce ar putea să revină PP-DD-ului, însă îl acuză pe Laurenţiu Nistor că nu şi-a găsit timp pentru o discuţie detaliată pe această temă. La finele lunii trecute, Marian Muntean a devenit viceprimar al Devei cu sprijinul PNL, înlocuindu-l pe social-democratul Ionel Moş. Între timp, hotărârile prin care s-a efectuat schimbarea au fost suspendate, după ce au fost atacate în instanţa de contencios administrativ de către Prefectură. În opinia lui Marian Muntean, eventuala încheiere a unui protocol PSD – PP-DD la nivel judeţean şi local nu poate fi considerată un act de trădare faţă de PNL. „La momentul la care eu am fost ales viceprimar, nu aveam semnat niciun protocol de colaborare, cu nimeni”, se justifică Muntean.