glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Nistor pleacă, din nou, deputat. Consiliul Judeţean Hunedoara va avea un alt preşedinte

Liderul PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, va ocupa prima poziţie a listei organizaţiei pentru Camera Deputaţilor, la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Anunţul vine la două săptămâni după ce Nistor declara că ar dori, totuşi, să rămână şef al celei mai importante instituţii administrative din judeţ. O altă surpriză a PSD este susţinerea generalului Viorel Sălan la Senat.

„Ştiţi bine că ni s-a cerut să candidăm (Liviu Dragnea le-a cerut public să candideze lui Laurenţiu Nistor şi lui Cristian Resmeriţă – ex deputat – primar al Lupeniului – n.red.). Voi candida la Camera Deputaţilor. Normal că o să merg deputat, că de-aia candidez. Nu ştiu cine va fi noul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Vom analiza asta la momentul potrivit. Între consilierii judeţeni PSD, sunt mulţi oameni care ar putea prelua această funcţie”, ne-a declarat ieri Laurenţiu Nistor.

Dacă partidul o cere…

Cu două săptămâni în urmă, liderul PSD Hunedoara declara într-o conferinţă de presă că, la acel moment, înclina spre a rămâne preşedinte al Consiliului Judeţean. Anunţul făcut ieri contrazice declaraţiile sale mai vechi. „Nu interpretaţi că aş candida la Camera Deputaţilor împotriva voinţei mele. Este vorba însă despre o solicitare a partidului, iar eu trebuie să fiu un membru disciplinat al PSD. Nu cred că va fi nicio frământare interioară în partid în ce priveşte alegerea unui nou preşedinte al Consiliului Judeţean. Până în ultima zi a mandatului meu ca preşedinte al CJ voi face tot ce trebuie făcut”, a adăugat Laurenţiu Nistor care, pe parcursul unei discuţii de cinci minute, a precizat de patru ori faptul că el candidează „pentru că aşa a cerut partidul”.

În situaţia extrem de probabilă în care va fi ales (din nou) deputat, Laurenţiu Nistor va mai avea la dispoziţie încă un „timp de gândire”, reprezentat de intervalul legal de 15 zile în care va trebui să aleagă între mandatul de parlamentar şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Laurenţiu Nistor a fost ales deputat, pentru prima dată, în 2008, după o lungă perioadă petrecută ca primar al comunei Şoimuş. A fost reales în 2012, dar a renunţat la mandat înainte de termen pentru a candida la Consiliul Judeţean Hunedoara.

Ascensiune fulminantă pentru fostul şef al Jandarmeriei

viorel-salan-8553Generalul în rezervă Viorel Sălan (foto), fost şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, va ocupa poziţia secundă a listei PSD pentru Senat. După o carieră militară de 38 de ani, opt luni şi opt zile şi după 22 de ani la conducerea jandarmeriei hunedorene, la 1 septembrie 2016, generalul Viorel Sălan s-a pensionat. Pe 15 septembrie a fost primit în Organizaţia PSD Orăştie, după care a fost propus de această filială drept candidat pentru locul 2 al listei la Senat. „Nu cred că-mi va fi mai greu în politică, pentru că, mai ales în ultimele luni de activitate, perioadă în care am fost împuternicit ca adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei, am promovat acte normative. Ca şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi am fost şi ordonator de credite, am avut şi o zonă managerială a activităţii, aşa că eu cred că m-aş descurca destul de bine în postura de parlamentar”, declară Viorel Sălan.

Tags