glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Nici un portar hunedorean n-a atins „cota” 1350

Mureşul Deva, CFR Simeria, FC Hunedoara şi Jiul Petroşani au un lucru în comun. Chiar dacă se bazează, între burturi, aproape în totalitate, pe hunedoreni, nici unul dintre aceştia n-a reuşit să bifeze toate meciurile pe teren, în turul campionatului.

Fie că a fost vorba de accidentări, suspendări sau de schimbări pe banca tehnică, formaţiile hunedorene s-au bazat pe câte doi sau chiar trei goalkeeperi în prima jumătate a campionatului, astfel că nici unul nu a reuşit să apere în toate cele 1350 de minute. Excepţie face Jiul Petroşani, în poarta căruia a stat doar Dumitru Hotoboc, portarul reîntors în vară, în Vale, fiind însă originar din Târgu Jiu.

Valentin Lipitor stă cel mai bine

Revenit la Deva în returul campionatului trecut, Valentin Lipitor a bifat cele mai multe minute consecutive între buturi, dintre toţi portarii celor patru grupări hunedorene. Goalkeeperul de 29 de ani al Mureşului a jucat în 11 din cele 15 jocuri ale „alb-roşiilor”, iar în mai mult de jumătate dintre acestea a purtat chiar şi banderola de căpitan a devenilor. Seria titularizărilor s-a oprit însă chiar în jocul de acasă cu Poli Timişoara, când Lipitor s-a accidentat la meniscul piciorului drept, lăsându-i astfel loc în poartă, până la finalul turului, juniorului Alexandru Coman. Următorul în topul minutelor bifate pe teren este Marius Iancău de la CFR Simeria care a apărat poarta feroviarilor nouă partide la rând, în vreme ce colegul său, Cosmin Dragotă s-a regăsit printre titulari în restul de şase, asta şi pentru că acesta suferise o accidentare serioasă chiar înaintea startului de campionat. „Podiumul” celor mai multe minute consecutive bifate pe linia porţii e completat de columbianul Arias Bermudez Willian Orlando, titular în poarta Hunedoarei în primele opt jocuri ale campionatului, „alb-albaştrii” renunţând la serviciile sale odată cu sosirea pe banca tehnică a echipei a lui Aurel Şunda, care s-a bazat în celelalte jocuri pe Ilie Anton (şapte partide), dar şi pe Constantin Popescu, acesta apărând poarta hunedorenilor până la aducerea lui Anton.

Apostol a făcut legea în poarta Unirii Alba Iulia

Interesant este că judeţul nostru dă totuşi un portar în topul celor mai folosiţi jucători din Liga a doua. Fostul goalkeeper al Hunedoarei şi a celor de la Minerul Lupeni, Adrian Pascal, a jucat în toate cele 15 etape ale turului, pentru Unirea Alba Iulia, însă chiar şi aşa nu a reuşit să atingă „borna” de 1350 de minute şi asta pentru că a fost eliminat în minutul 88, al chiar primului joc din campionat, cu CSM Râmnicu Vâlcea. Portarul de 30 de ani născut la Hunedoara a stat însă pe tuşă în jocul de Cupă cu Naţional Sebiş şi astfel a putut continua şirul de prezenţe constante, în campionat.