glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Nici o şansă lângă Turnul Chindiei

Mureşul Deva a suferit o nouă umilinţă. Echipa pregătită de Romulus Gabor şi Ioan Petcu n-a avut nici o şansă în faţa Chindiei Târgovişte şi a pierdut din nou la scor, 0-5, după un meci în care „alb-roşii” au expediat doar două şuturi pe poartă în cele 90 de minute.

Situaţia ingrată în care se află clubul de la poalele cetăţii nu poate aduce nimic bun pe teren. Cel puţin nu în acest moment. Cu doar două „întăriri” faţă de prima rundă în echipa de bază (Alex Petresc şi Mihai Geacă), Mureşul a fost victimă sigură la Târgovişte şi a bifat astfel al 11-lea eşec din acest campionat.

Doar la o singură poartă

Ambruş şi compania nici nu s-au aşezat bine în ghete, când Cherchez a dat drumul la spectacol cu un şut direct în vinclu, dintr-o lovitură liberă lateral stânga (2). Surprinzător, Dutciuc a avut şansa egalării în minutul 20, când deşi a scăpat singur cu portarul l-a luat la ţintă din doar şase metri, însă de aici lucrurile au mers tot mai prost pentru deveni. Verdeş a făcut 2-0, simplu, din careul mic, după o pasă a lui Poiană (34), iar la faza imediat următoare a avut şansa „dublei” însă a trimis alături, deşi scăpase singur cu Apostol. Misiunea Chindiei a devenit, brusc, şi mai simplă după ce Ambruş a văzut „roşu” pentru că a călcat un adversar, fără minge, astfel că repriza secundă n-a reprezentat decât un galop de sănătate pentru gazde. Acelaşi Bobby Verdeş a făcut 3-0, dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, cu un vole spectaculos din centrul careului, după o deviere nefericită pe spate a unui fundaş devean (60), în vreme ce nou-intratul Băluţă s-a distrat cu Vârtic şi Ungur în marginea careului şi a dus scorul la 4-0 (76). Spectacolul a continuat şi în ultimul sfert de oră, când în jumătatea Devei „a plouat” cu centrări din toate părţile, călcâie şi execuţii tehnice, „mediu” propice pentru Morariu, care a dus scorul la 5-0, cu un şut sănătos în colţul lung, din 16 metri, după o nouă respingere nefericită a fundaşilor lui Gabor. Mureşul ajunge la nouă goluri primite în ultimele două jocuri, timp în care a expediat puţin peste cinci şuturi pe spaţiul porţii şi devine din ce în ce mai sigur că salvarea de la retrogradare este un deziderat tot mai îndepărtat.

După cele nouă goluri încasate în primele două jocuri din retur, Mureşul a ajuns la 38 de goluri primite în acest sezon, cele mai multe din ambele serii ale eşalonului secund. Ca un amănunt de culoare, defenisva Mureşului este a patra cea mai slabă din primele trei divizii ale ţării, doar CS Mioveni (cu 49 primite), Concordia Chiajna (39) şi Gloria II Bistriţa (48, în C6) stând mai prost la acest capitol.