glasul-hd.ro Web analytics

Justiție

NEWS ALERT. Daniel Pleșcan va fi cercetat sub control judiciar. Instanța a respins cererea de arestare preventivă

Daniel Pleșcan, fiul fostei consiliere județene Dorina Pleșcan, va fi cercetat sub control judiciar, după ce a agresat un polițist aflat în timpul liber. Instanța a respins, în urmă cu puțin timp, cererea de arestare preventivă făcută de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani.

Potrivit procurorilor, polițistul agresat are nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale. Pleșcan este acuzat de trei infracțiuni: lovire, tulburarea liniștii și ordinii publice și distrugere.

Nu este pentru prima dată când Daniel Pleșcan are probleme cu legea. În luna decembrie 2015, la un an de la punerea sub acuzare pentru infracţiuni de proxenetism, trafic de minori şi constituire de grup infracţional organizat, acesta, dar și alți doi tineri, au fost condamnaţi de Tribunalul Hunedoara la câte trei ani de închisoare cu suspendare, pentru proxenetism. Instanța i-a achitat de acuzația de constituire a unui grup infracţional organizat. Daniel Pleşcan a fost condamnat şi la muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile în cadrul Primăriei municipiului Petroşani, iar Silviu Praţa la prestarea a 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Primăria Petroşani. Sentința nu este însă definitivă.