glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Nelu Ardelean a trecut în barca „adevăraților liberali”

Directorul Teatrului de Artă din Deva, Nelu Ardelean, este noul co-președinte al ALDE Deva. Acesta spune că, în urmă cu trei săptămâni, a demisionat din PNL din motive pe care însă, deocamdată, nu le face publice, dar a ales să se alăture „adevăraților liberali” imediat după ce a plecat din Partidul Național Liberal.

 

Nelu Ardelean, directorul Teatrului de Artă Deva, se află în plin scandal cu privire la mai multe contracte de publicitate, pe care le-ar fi atribuit, discreționar, atât unor apropiați ai săi, cât și unor apropiați ai fostului președinte interimar al Consiliului Județean Hunedoara, Dorin Gligor. În urma informațiilor apărute în presă, Corpul de Control al Consiliului Județean Hunedoara face verificări, acum, la Teatru, dar, cu toate, acestea, Nelu Ardelean spune că nimic nu este adevărat din ceea ce s-a scris în mass-media. Ba mai mult, acesta susține că și dacă va fi schimbat din funcție, va fi schimbat pentru că s-a înscris în ALDE, și nu mai face parte din PNL, nu pentru că ar fi probleme la Teatru. „Personal, am o experiență în administrație, am deținut diverse funcții, momentan sunt director al teatrului din Deva, nu știu până când (n.r. râde), că acum dacă am făcut pasul cu ALDE… Oricum, eu am susținut un concurs pe post și potrivit mandatului, mai am încă patru ani. Nu sunt motive să mă schimbe din funcție, iar dacă s-a scris ceva în presă la adresa mea, să știți că a fost tendențios (…) Am ales să plec din PNL din motive pe care nu vreau să le fac publice, nu am ezitat, deși eram și consilier local la Deva și președintele comisiei de Buget. Voi spune motivele la un anumit moment. Dar, pot să vă asigur că vom avea un cuvânt greu de spus, peste 10 luni, în momentul alegerilor. Noi suntem adevărații liberali”, a declarat Nelu Ardelean, co-președinte ALDE Deva.   

 

Ținta – 25% din electorat, la alegerile din 2016

 

În 60% dintre localitățile din județul Hunedoara, ALDE are deja organizații, iar ținta pentru alegerile viitoare este de 25% din sufragii. La Deva însă, organizația a luat ființă mai târziu decât în celelalte localități, respectiv în urmă cu o săptămână, întrucât Biroul Executiv al PC Deva a fost dizolvat de conducerea partidului. În urma noilor alegeri, Emanuel Clej este noul președinte al PC Deva și, implicit, co-președinte al ALDE Deva.