glasul-hd.ro Web analytics

Sport

„Negru-albaştrii” au fost la un pas de a nu mai pleca în cantonament

De cinci zile, FC Hunedoara şi-a mutat cartierul general în staţiunea bihoreană Băile Felix. Puţini sunt însă cei care ştiu că stagiul de pregătire centralizată a fost la un pas să nu se mai efectueze după ce Primăria Hunedoara n-a virat în cont sumele de bani promise clubului.

În aceste condiţii, principalul finanţator al grupării „negru-albastre”, Alina State, s-a văzut nevoită să plătească din buzunarul propriu cele 12 zile de cantonament. Mai mult, reprezentanţii hotelului la care sunt cazaţi hunedorenii au cerut plata în avans, după ce în sezoanele trecute au rămas cu buza umflată de pe urma colaborării cu FC Hunedoara.

Primăria a rămas în urmă cu plăţile

State s-a lăsat înduplecată în ultimul moment de către Marius Opric şi Dan Stroia (organizatorul de competiţii al clubului), după ce, iniţial, hotărâse ca echipa să nu se mai deplaseze în cantonament!
„În zilele premergătoare cantonamentului, domnişoara Alina State era destul de hotărâtă să anulăm deplasarea, după ce a văzut că Primăria Hunedoara este cu mult în urmă cu deconturile. Deşi noi le-am depus la timp. În aceste condiţii s-a văzut nevoită să plătească cu banii jos stagiul de pregătire, lucru care nu era stabilit iniţial în înţelegere. Noi, ca şi club, am depus deconturile până în luna decembrie, înclusiv, iar în câteva zile vom face acelaşi lucru şi pentru ianuarie. În schimb, Primăria a virat banii în conturile noastre doar pentru lunile august, septembrie şi parţial octombrie (n.red. – ultima tranşă, aproximativ 75000 de lei). Băieţii se întorc imediat din cantonament, trece şi luna februarie şi plăţile tot în urmă sunt”, a spus Dan Stroia.

„Am încerat şi încercăm în continuare să schimbăm unele preconcepţii”

Dincolo de faptul că Primăria Hunedoara nu şi-a onorat încă în totalitate promisiunile financiare legate de club, noul staff al Hunedoarei s-a lovit şi de o altă problemă la momentul discuţiilor cu cei care asigură cazarea echipei la Băile Felix.
„Cei la care ne-am cazat ne-au cerut 10.000 de lei în avans, pentru că ne-au spus că în trecut s-au «fript» cu FC Hunedoara. Am încercat să le explicăm că lucrurile s-au schimbat din vară, însă ei n-au dat înapoi. Tocmai de aceea suntem nevoiţi să plătim la zi! Ne costă neseriozitatea de care au dat dovadă toţi cei implicaţi în conducerea echipei în anii trecuţi. Iar acesta nu e nici pe departe un caz singular. Chiar şi în oraş ne-am mai lovit de astfel de condiţionări, când a venit vorba de asigurarea mesei zilnice a jucătorilor”, a mai spus organizatorul de competiţii al FC Hunedoara.

Aproximativ 50.000 de lei a costat cantonamentul Hunedoarei la Băile Felix

(Foto: Băieţii lui Marius Opric riscau să se pregătească prin parcuri dacă finanţatorul echipei n-ar fi plătit din propriile buzunare stagiul de la Băile Felix)