glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Naveta elevilor hunedoreni, decontată integral din acest an

Vești bune pentru elevii din județul Hunedoara care sunt nevoiți să facă naveta din mediul rural la școlile din orașe. Începând din acest an școlar, abonamentele de transport le vor fi decontate integral.

Până anul acesta, 60 la sută din valoarea abonamentelor de transport al elevilor era suportată de părinți. Costurile cu naveta sunt ridicate în raport cu veniturile familiilor, prețul mediu al unui abonament lunar pentru o distanță de 18 kilometri fiind de aproximativ 150 de lei. Din această sumă, în prezent, elevului i se decontează 56 de lei, astfel că aproape 100 de lei trebuie acoperiți din bugetul familiei. Situația precară în care se află multe dintre familiile din mediul rural face ca, de multe ori, plata acestui abonament să fie o povară. Totuși, începând din anul școlar 2017-2018, situația se va schimba radical. Camera Deputaților a votat, în procedură de urgență, un proiect de lege care va reglementa problema decontărilor integrale a abonamentelor de transport pentru elevi. De această măsură vor beneficia peste 3.000 de elevi din județul Hunedoara care fac naveta pentru a ajunge la școlile unde studiază. „Proiectul de lege votat în regim de urgență de Camera Deputaților este mai mult decât necesar, în condițiile în care pentru multe dintre familiile din mediul rural, plata a 60 la sută din abonament era o provocare. În județul Hunedoara, există peste 3.000 de elevi navetiști iar noul proiect de lege vine în sprijinul acestor copii și al familiilor lor. Trebuie să facem tot posibilul ca fiecare copil din țara noastră să aibă acces la educație. Pentru că avem copii deștepți și talentați”, a precizat Natalia Elena Intotero, deputat PSD de Hunedoara.

Peste 3.000 de elevi navetiști din județ vor beneficia de decontarea integrală a abonamentelor de transport

2 Comments

  1. Decontarea contravalorii biletelor pentru elevi ar trebuii facuta si retroactiv nu doar din acest an!”Domnii si doamnele politicieni” si-au primit integral banii din toate deconturile in toti anii de cand fac politica!”Inclusiv deplasarile si decontarilor zilnice ale directorilor si sefilor de sindicat!Curat murdar „coane si cucoane politicieni!
    Unde pui ca autobuzele scolare zac noi noute in curtea sau garajele scolii cu” nylonul „pe scaune nu cumva sa se uzeze,sa treaca anii pentru a fii casate si luate la pret de nimic de catre vesnicii lideri post comunisti conducatori ros inflacarati de institutii scolare!Verificati la Densuseanu-Hateg! Daca ai nevoie sa mergi cu elevii in excursie trebuie sa inchiriezi microbus pe banii elevilor deoarece microbusul nou nout al liceului nu are baterie!Este descarcata!Traiasca si infloreasca frumoasa Romanie sub stindardul rosu al dragilor si iubiti conducatori!Ura…ura…ura!