glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Naţionala de futsal a Românei joacă la Deva barajul pentru calificarea la Euro

Sala Sporturilor din Deva găzduieşte astăzi, de la ora 19.00, prima manşă a barajului pentru calificarea la Campionatul European din 2018, a cărui turneu final va avea loc în Slovenia. Reprezentativa României va înfrunta Georgia, o naţională mult mai slab situată în clasamentul FIFA, pe locul 46 faţă de 19 al echipei noastre, dar nu trebuie să uităm că la ora actuală, în sport, ierarhiile pot fi răsturnate extrem de repede.

Cu toţii sperăm însă că asta nu se va întâmpla la meciul de azi şi că România va obţine o victorie la un scor care să îi aducă un retur cât mai liniştit peste două săptămâni, la Tibilisi, unde se va disputa manşa retur a acestui play-off. Naţionala noastră a ratat prezenţa la ultimul Campionat European, ca şi la Campionatul Mondial de anul trecut, după înfrângeri cu Ungaria, respectiv Polonia, aşadar putem spune că “tricolorii” le datorează suporterilor această calificare.

Autobergamo dă jumătate din componenţii Naţionalei

Toate energiile futsalului românesc sunt în clipa de faţă canalizate pentru partida cu Georgia. Deva, Timişoara, Odorhei sau Galaţi şi-au lăsat pe moment deoparte rivalităţile interne din campionat şi toţi ochii sunt atinţiţi asupra acestui joc. Din cei 15 jucători convocaţi în lotul României opt evoluează la campioana Autobergamo Deva, patru la Informatica Timişoara, doi la FK Odorheiu Secuiesc şi unul în Malta, „stranierul” Emil Răducu. Să mai amintim că recent au fost naturalizaţi brazilienii Savio Valadares şi Felipe Oliveira, chemaţi desigur pentru meciul de astăzi.

Naţionala României va avea desigur întreg sprijinul publicului devean, pentru că „la Deva oamenii mănâncă futsalul pe pâine”, cum spune Florin Ignat, antrenorul-jucător care a câştigat campionatul cu Autobergamo, convocat din nou după o pauză de doi ani la echipa naţională graţie evoluţiei sale din ultimul sezon.

Lotul României pentru meciul cu Georgia

Antrenorul-jucător Robert Lupu a convocat pentru acest meci următorii 15 jucători:

Portari:

Vlad Iancu (Informatica Timişoara), Petrişor Toniţă (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraş (FK Odorheiu Secuiesc)

Jucători de câmp:

Robert Lupu, Savio Valadares, Felipe Oliveira (toţi trei de la Informatica Timişoara), Laszlo Szocs (FK Odorheiu Secuiesc), Mimi Stoica, Alpar Csoma, Adrian Pânzaru, Florin Ignat, Robert Matei, Cristi Matei, Paulo Ferreira (toţi de la Autobergamo Deva), Emil Răducu (Luxol St Andrews/ Malta)

„Sunt convins că vom avea publicul aproape de noi”

„Pot spune că am avut şansă. E o tragere la sorţi favorabilă, ţinând cont că am evitat adversari precum Croaţia, Serbia sau Cehia. Trebuie să tragem tare, să ne pregătim foarte bine pentru a evita orice derapaj. Să nu uităm că acum doi ani când am întâlnit Ungaria la baraj am spus la fel, că am avut noroc şi am pierdut barajul. Am însă încredere în echipă. Vom juca la Deva şi sunt convins că vom avea publicul aproape de noi”, a declarat Robert Lupu, selecţionerul României, citat de www.frf.ro.

Se joacă pentru ultimele patru locuri la Euro

Opt echipe sunt deja calificate la turneul final UEFA Futsal EURO 2018: Slovenia (gazda competiţiei), Spania (deţinătoarea trofeului), Italia, Azerbaijan, Ucraina, Portugalia, Rusia şi Kazakhstan. Pentru celelalte patru locuri disponibile se vor lupta în meciuri directe în play-off Ungaria – Polonia, Cehia – Serbia şi Franţa – Croaţia, pe lângă România – Georgia. Returul acestor partide va avea loc peste două săptămâni.