glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Naţionala de fotbal pe plajă joacă pentru promovarea în Divizia A Europeană

De mâine începe la Terracina, în Italia, turneul Promotion Final al Euro Beach Soccer League (Liga Europeană la fotbal pe plajă), decisiv pentru calificarea în Divizia A, acolo unde Naţionala noastră de fotbal pe plajă a mai fost prezentă de cinci ori, ultima oară cu numai un an în urmă. România va concura la acest turneu, care se desfăşoară între 14 şi 17 septembrie, alături de alte şapte echipe, pentru singurul loc calificant în elita continentală.

Lotul României, alcătuit în majoritate din fotbalişti de la ACS West Deva, câştigătoarea titlului de campioană din acest an, pleacă astăzi spre Italia. România este repartizată în grupa 1, alături de Grecia, Estonia şi Bulgaria, pe care le va întâlni în această ordine. În cazul dorit şi aşteptat în care îşi va câştiga grupa, Naţionala noastră va întâlni în meci decisiv pentru promovare pe învingătoarea din grupa 2, adică Anglia, Turcia, Moldova sau Ungaria.

Campioana ACS West Deva dă grosul Naţionalei

Reamintim, pentru a ajunge la Promotion Final, România a avut de trecut de faza grupelor Diviziei B, care s-a desfăşurat la Warnemünde, în Germania. Acolo Naţionala pregătită de Viorel Farcaş a eliminat Olanda (pe care a învins-o cu 8 – 4) şi Lituania (victorie cu 3 – 2) şi s-a calificat din grupă alături de Anglia (de care a fost învinsă cu 6 – 2 într-un joc care nu mai conta, ambele echipe asigurându-şi deja prezenţa în Promotion Final). Din Naţionala României de fotbal pe plajă care a reuşit această calificare şi care se va bate la Terracina pentru promovarea în Divizia A fac parte Paul Andrei Neag, Ionuţ Florea, Iulian Răvoiu, Bogdan Ciocănel, Emil Vîrtan şi Petru Voica, toţi de la ACS West Deva. Tot de la campioana ACS West Deva va fi prezent în Italia şi Marian Măciucă, golgeterul Naţionalei, cel care a lipsit la turneul de calificare de la Warnemünde, fiind accidentat. El şi-a dat jos ghipsul acum două săptămâni şi speră să îşi ajute coechipierii în tentativa de a reveni între primele 12 formaţii din Europa. Cel mai dificil adversar pare a fi Grecia, retrogradată anul acesta din Divizia A, pe care România o va întâlni mâine, în primul meci al turneului Promotion Final de la Terracina.

Promotion Final (Terracina, 14 – 17 septembrie)

Grupa 1

14 septembrie:

Estonia – Bulgaria

România – Grecia

15 septembrie:

Estonia – România

Grecia – Bulgaria

16 septembrie:

Bulgaria – România

Grecia – Estonia

Grupa 2

14 septembrie:

Anglia – Turcia

Moldova – Ungaria

15 septembrie:

Anglia – Moldova

Ungaria – Turcia

16 septembrie:

Turcia – Moldova

Ungaria – Anglia

17 septembrie, meciurile de clasament:

loc 4 grupa 1 – loc 4 grupa 2

loc 3 grupa 1 – loc 3 grupa 2

loc 2 grupa 1 – loc 2 grupa 2

loc 1 grupa 1 – loc 1 grupa 2

Învingătoarea din Promotion Final promovează în Divizia A a Euro Beach Soccer League.

Tot la Terracina are loc şi turneul Superfinal din Divizia A, cu cele mai bune opt echipe din Europa, împărţite în două grupe. În Grupa 1 au fost repartizate Spania, Portugalia, Polonia şi Elveţia, iar în Grupa 2 Italia, Rusia, Ucraina şi Belarus.