glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Muncitor ars, în urma unei explozii într-un cuptor de la Arcelor Mittal

Un bărbat, angajat al combinatului Arcelor Mittal, a suferit răni grave, în urma unei explozii produse într-unul dintre cuptoarele oțelăriei. Totul s-a întâmplat marți noaptea, iar, potrivit medicilor care l-au preluat de la locul accidentului de muncă, omul a suferit arsuri pe 30 la sută din corp.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara susțin că accidentul s-a produs în urma unei mici explozii într-un cuptor. „Omul era operator pod rulant, și când a luat o probă din șarje, s-a produs o explozie în cuptor, moment în care a fost stropit cu materie incandescentă, producându-i arsuri. În fază inițială a fost transportat la spitalul municipal din Hunedoara, dar se încearcă transportarea lui la București. Deocamdată, angajatul are incapacitate temporară de muncă, pe care de consecință, accidentul este cercetat de angajator. Sperăm să nu se agraveze starea lui”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, Sorin Istrate.

Arsuri de gradele 2 și 3 pe mâini și picioare

Bărbatul lucrează de peste 26 de ani în combinatul Arcelor Mittal, dar, până acum, nu a fost implicat în niciun accident de muncă. „Victima de 45 de ani prezintă arsuri de gradele 2 și 3, pe aproximativ 30 la sută din suprafața corporală. Are arsuri pe membrele inferioare, coapse, membrele superioare”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara.

În cazul în care starea bărbatului se va înrăutății, accidentul de muncă va fi cercetat de inspectorii ITM Hunedoara.

Tags