NEWS ALERT:
Home / Timp liber / Mozaic cultural în weekend. „Route Irish”, „Noaptea Bibliotecilor” şi „Filumena Marturano” în premieră la Petroşani
Mozaic cultural în weekend. „Route Irish”

Mozaic cultural în weekend. „Route Irish”, „Noaptea Bibliotecilor” şi „Filumena Marturano” în premieră la Petroşani

Hunedorenii au posibilitatea să ia parte în acest sfârşit de săptămână la o serie de evenimente cultural – artistice de excepţie. Cinefilii au ocazia să vizioneze filmul irlandez „Route Irish”, iar pasionaţii de teatru sunt aşteptaţi la „Filumena Marturano”, un spectacol în premieră la Petroşani. Iubitorii de lectură, artă şi muzică bună sunt invitaţi la „Noaptea Bibliotecilor” la Deva şi Hunedoara.

„Route Irish” la cinematograful „Patria” din Deva

Cinefilii din judeţ au ocazia să vizioneze în acest weekend „Route Irish”, un film irlandez regizat de Ken Loach. Pelicula va rula începând de astăzi şi până miercuri la Cinematograful „Patria” din Deva, zilnic cu începere de la orele 15, 17 şi 19. Preţul unui bilet de la ora 15 este şase lei, iar de la orele 17 şi 19, biletul costă opt lei. Fergus şi Frankie sunt cei mai buni prieteni încă din copilărie, din vremea când visau să călătorească în jurul lumii. Nedespărţiţi chiar şi atunci când visul a devenit realitate, cei doi îşi riscă vieţile fără să bănuiască ce necaz cumplit se va abate asupra lor. Route Irish este numele celui mai periculos traseu din lume, acolo unde Frankie moare în mod misterios. Îndurerat şi însetat de dreptate, Fergus caută să răzbune moartea celui mai bun prieten al său, pornind o investigaţie pe cont propriu. Scenariul filmului este semnat de Paul Laverty, iar din distribuţie fac parte: John Bishop (Frankie), Mark Womack (Fergus), Najwa Nimri, Geoff Bell etc.

Concert Ducu Bertzi şi Mircea Vintilă la „Noaptea Bibliotecilor”

Iubitorii de lectură, artă şi muzică bună au posibilitatea să ia parte în acest sfârşit de săptămână la un eveniment deosebit. Este vorba despre Noaptea Bibliotecilor, o manifestare culturală devenită tradiţie pentru judeţul Hunedoara. Evenimentul este organizat de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva şi ajunge anul acesta la cea de-a IV –a ediţie. Programul manifestărilor debutează sâmbătă la ora 18:00, cu „O seară de poveste” susţinută de actriţa Isabela Haşa (la Sala de Lectură). De la ora 20:00, cantautorul Ducu Bertzi acompaniat de Mihai Neniţă şi Mircea Vintilă vor susţine un concert de muzică folk, în curtea bibliotecii. În plus, după un tur ghidat al secţiilor, birourilor şi depozitelor bibliotecii, hunedorenii vor putea lua parte la o demonstraţie de artă culinară chineză. Noaptea se va încheia cu vizionări de filme romantice şi science-fiction. Pe lângă acestea, vor fi amenajate expoziţiile: „Arta şi cultura chineză reflectate în colecţiile bibliotecii” (la Sala de Lectură); „Noaptea Bibliotecilor, an de an…” (la intrarea în bibliotecă) şi un stand de carte cu vânzare al Editurii Niculescu din Bucureşti. Noaptea Bibliotecilor va avea loc şi la Hunedoara în acest weekend. Manifestările au loc în 4-5 octombrie între orele 18.00 şi 01.00. Programul va cuprinde muzică clasică, folk, muzică uşoară, muzică medievală, balet, dansuri greceşti, filme pentru toate vârstele.

„Filumena Marturano” în premieră la Petroşani

Pasionaţii de teatru sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la „Filumena Marturano”, un spectacol de Eduardo de Filippo, care va putea fi vizionat în premieră de hunedoreni. Piesa va fi jucată pe scena Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani, sâmbătă, cu începere de la ora 18:00. Preţul unui bilet este 20 de lei. Scenografia este semnată de Vioara Bara, iar regia artistică îi aparţine lui Horaţiu Ioan Apan. În plus, reprezentanţii teatrului din Petroşani nu i-au uitat pe cei mici şi le-au pregătit acestora o altă premieră. Este vorba despre „Degeţica”, un spectacol după H.C. Andersen, care va putea fi urmărit duminică, de la ora 12:00. Preţul unui bilet pentru adulţi este zece lei, iar pentru copii, opt lei.

Despre Raluca STROIA

Citește și

Enduro Panorama 2013 0023

Weekend cu filme, Enduro Panorama și o expoziție de ciocolată

Pentru a ieși din stresul cotidian, hunedorenii au posibilitatea să vizioneze în acest final de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *