glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

„Moonlight”, spectacole de teatru și Crosul Mărțișorului, în acest weekend

„Moonlight”, care a obținut anul acesta trei premii Oscar, dar și patru spectacole de teatru sunt trecute, în acest weekend, pe agenda culturală de timp liber. Tot în acest final de săptămână, devencele sunt așteptate la Crosul Mărțișorului.

moonlight-538708l-1600x1200-n-1477d6e8„Moonlight”, în premieră la cinematograful devean

Cinefilii din județ au ocazia să vizualizeze în acest sfârșit de săptămână, pelicula care a obținut anul acesta trei premii Oscar: pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat și cel mai bun actor într-un rol secundar. Este vorba despre „Moonlight”, regizat de Barry Jenkins. Filmul rulează începând de astăzi și până miercuri la Cinematograful „Patria” din Deva, de la orele 15:00, 17:00 și 19:00. Prețul unui bilet de la ora 15:00 este șase lei, iar de la orele 17:00 și 19:00, biletul costă opt lei. „În lumina lunii / Moonlight” urmărește un tânăr american de culoare, din copilărie și până la maturitate, în timp ce se străduiește să-și găsească sensul în lume. Povestea atemporală despre legături umane și descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieții contemporane afro-americane și o intensă meditație personală și poetică asupra identității, familiei, prieteniei și dragostei.

Patru spectacole de teatru la Deva și Petroșani

Pasionații de teatru sunt invitați în acest weekend la patru spectacole de teatru: două la Deva și două la Petroșani. Astfel, la Teatrul de Artă Deva vor putea fi urmărite spectacolele „Weekend în pijamale” regizat de constantin Podu și „Scufița roșie” în regia lui Mihai Panaitescu. Primul spectacol are loc astăzi, de la ora 19:00, iar cel de-al doilea, duminică, de la 12:00. La Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, hunedorenii vor putea lua parte la „Aniversarea” regizat de Radu Nichifor și „Frumoasa și bestia”, o adaptare scenică după Frații Grimm. Primul va fi pus în scenă sâmbătă de la ora 18:00 (prețul unui bilet fiind 20 de lei), iar cel de-al doilea, duminică, de la ora 12:00. Prețul unui bilet pentru adulți este zece lei, iar pentru copii, biletul cotă opt lei.

Devencele, invitate la Crosul Mărțișorului

Sâmbătă, Asociația Sport și Anduranță scoate femininele la alergare în centrul Devei. Astfel, reprezentantele sexului frumos din orașul de la poalele cetății sunt invitate la Crosul Mărțișorului, care se va desfășura pe o distanță de aproximativ 3 km. Crosul se adresează persoanelor care au minim vârsta de 18 ani. Traseul va fi prin centrul Devei. Conform organizatorilor, se vor premia categoriile de vârstă 18-25 de ani, 25-35 și peste 35 de ani. Înscrierile se pot face la punctele fixe de la Sport Class și BigFM, iar pentru înscrieri online se trimit la adresa de email, asanduranta@ultransilvania.ro, nume prenume, număr de telefon, serie și număr CI, anul nașterii. Nu există taxă de participare.

Tags

Vezi și

Close