glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Monica Iacob-Ridzi, primele declarații din libertate: „Mă voi dedica familiei, copiilor în special”

Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a fost pusă în libertate, miercuri seară. În fața Penitenciarului Gherla, fostul ministru a dat primele și singurele declarații de presă. Monica Iacob-Ridzi a fost extrem de nerăbdătoare să ajungă acasă, la cei doi copii ai săi.

 

Monica Iacob-Ridzi: Nu reușesc să realizez. Este un moment așteptat atât de mine, cât și de familia mea, în special de cei doi copii foarte mici, extrem de afectați, care din păcate și ei au fost condamnați în ultimii aproape trei ani să trăiască fără mamă și este o mare bucurie că pot în sfârșit să ajung acasă lângă ei. De-abia aștept să-i strâng în brațe și să le spun că mami a venit acasă pentru totdeauna, că nu mai pleacă.

 

Reporter: Cum au trecut ultimele cinci ore? Ați așteptat cinci ore pentru un singur act.

 

Monica Iacob-Ridzi: Foarte greu, au fost cele mai grele ore din ultimii aproape trei ani de detenție și mă bucur că în sfârșit sunt aici, un pic mai aproape de familie și de casă.

 

Reporter: Ce ați simțit în momentul în care judecătorul a dat decizia?

 

Monica Iacob-Ridzi: O emoție puternică. O decizie corectă, o decizie așteptată. Îndeplineam și îndeplinesc absolut toate condițiile pentru a fi liberată condiționat. A fost o decizie pe care am sperat să o primesc și am sperat până în ultima clipă că și eu voi fi tratată ca toți ceilalți deținuți și din fericire acest lucru s-a întâmplat. Am spus și în sala de judecată, pe lângă cei aproape trei ani, peste 1.000 de zile de detenție executate zi la zi, am prestat și activități lucrative, am beneficiat și de zile câștig obținute prin efectul Legii 169/2017, dar vreau să fac o precizare, la momentul în care această lege a intrat în vigoare, eu executasem deja integral fracția prevăzută de lege pentru a beneficia de liberarea condiționată. Eu, în acest moment, cu zilele executate și cu zilele obținute prin efectul legii, am 4 ani din 5 considerați ca executați, mult prea mult decât prevede legea pentru a putea fi liberată condiționat.

 

Reporter: Cum v-ați simțit când, practic, infractorii au ieșit în stradă și dumneavoastră ați rămas în penitenciar?

 

Monica Iacob-Ridzi: Este un sentiment de neputință, nu pot să vă spun că mi-am spus ceva. Mă așteptam oarecum la o contestare a deciziei. Nu vreau să mă pronunț asupra acestui aspect, vreau doar să mă bucur de acest moment și să încerc să ajung cât mai repede aproape de copii.

 

Reporter: Ce planuri aveți?

 

Monica Iacob-Ridzi: Cu siguranță mă voi dedica familiei, copiilor în special și este ceea ce îmi doresc foarte mult, să pot să fiu mamă, soție, fiică și noră.

 

Eliberată, după doi ani și opt luni

 

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, care a executat doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a fost eliberată condiționat, miercuri, de Tribunalul Cluj, care a menținut sentința Judecătoriei Gherla. Decizia este definitivă.

La rândul său, soțul acesteia, Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani, a spus că e o bucurie foarte mare pentru copii că mama lor se întoarce acasă. „E normal să fiu emoționat după atâta timp. E o încărcătură extraordinară. Ultima perioadă a fost foarte grea, mai ales pentru cei mici, pentru că ei au fost cei mai afectați, dar și pentru toată familia și pentru ea. Le-am spus copiilor că mami vine acasă, s-au bucurat foarte tare”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi.

Loading...