glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Mişa Klein va avea statuie la Hunedoara

Primăria Hunedoarei anunţă că s-a ales varianta câştigătoare a concursului de proiecte pentru realizarea unei statui la scară naturală a lui Michael Klein, simbolul „generaţiei de aur” a fotbalului hunedorean.

Conform primarului Dan Bobouţanu, statuia va fi dezvelită abia anul viitor, când se vor împlini 25 de ani de la trecerea lui Mişa Klein în nefiinţă. Ea va fi amplasată în locul mai vechiului bust al faimosului fotbalist, aflat în scuarul din faţa intrării principale a stadionului care-i poartă de câţiva ani numele.

Lucrarea desemnată drept câştigătoare aparţine societăţii Quadro Art SRL. În perioada următoarea vor începe negocieri între Primărie şi câştigătorul concursului pentru a se stabili condiţiile realizării efective a statuii. La concurs s-au prezentat machete în scară 1:2 ale proiectelor, dar şi motivări ale soluţiilor alese. Locurile II şi III ale concursului au fost ocupate de artiştii Alexandru Podea (premiat cu 2.000 de lei), respectiv Gabriel Olaru (premiat cu 1.500 de lei). Juriul concursului de proiecte a avut în total cinci membri, printre care s-au numărat şi trei artişti plastici: Tiberiu Fazakas, Constantin Găină şi Radu Roşian.

„Macheta prezentată a fost realizată din gips, din acest motiv are nevoie de acea soluţie de sprijin care apare în imagine. Ea nu va însă aşa în realitate, pentru că va fi realizată din bronz şi alte materiale. Absolut sigur, lucrarea va avea şi o minge în compoziţie”, a precizat Dan Bobouţanu, pentru „Glasul Hunedoarei”.

Loading...
Tags