glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Mircia Muntean se teme doar de Mircea Muntean

În bătălia electorală care a început deja de săptămâni bune şi se va termina abia pe 5 iunie, candidatul PSRO la Primăria Deva spune că nu se teme de nimeni şi nimic, în afară de „sosia” lui, individul cu nume aproape identic de care adversarii politici s-au folosit pentru a-i smulge voturi atât la alegerile din 2008, dar mai ales la cele din 2012.

Într-o conferinţă de presă ce a avut loc ieri, Mircia Muntean a spus că nu se teme de nimic, nici măcar de o eventuală materializare a zvonurilor privind un „blat” făcut de PSD şi PNL în bătălia electorală de la Deva: „Mă tem doar de chestiuni aflate cam la limita legii care mi-ar lua din voturi. Şi acum mă întreb de ce la Hunedoara şi Deva (în 2012, când a candidat pentru şefia Consiliului Judeţean – n.red.) au fost 7.000 de voturi puse pe falsul Mircea Muntean, iar la comuna Bătrâna nu a greşit nimeni, oamenii au ştiut să facă diferenţa între Mircia Muntean şi Mircea Muntean. E o chestiune pe care nu o pot lăsa aşa, trecătoare. Mi-e frică să nu ardă tipografia în campanie şi să nu se unească iarăşi 15 partide împotriva mea”. Acel Mircea Muntean, de care se teme fostul primar al Devei a fost folosit de PDL, în 2008, împotriva actualului candidat PSRO, după care liberalii l-au îndemnat să candideze, în 2012, la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Falsul politician domicilia în satul Câinelu de Jos, comuna Şoimuş, e tâmplar de meserie, iar în perioada alegerilor din 2012 n-a prea fost de găsit pe-acasă. Nici în campanie prin judeţ nu era plecat, ci se afla „la muncă în străinătate”, după cum spuneau membri ai familiei.
Mircia Muntean spune şi acum că, dacă n-ar fi fost „atacul clonelor” din 2012, ar fi ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean.

Neagă candidatura din partea UNPR

Tot ieri, Mircia Muntean a negat că ar candida din partea UNPR la alegerile locale: „Ar fi o greşeală să candidezi acum sub sigla UNPR. M-au contactat persoane din UNPR care doreau să refacem cumva USP-ul iar ei să-şi poată astfel ascunde sigla. Ei îşi vor desemna candidaţi proprii, părerea mea este că e o greşeală să faci asta. Nu dau vina pe situaţia lui Gabriel Oprea, sunt şi alţii cu probleme acolo”. Liderul UNPR Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu, nu a dorit să comenteze în niciun fel această declaraţie a lui Mircia Muntean.
În aceeaşi conferinţă de presă, fostul primar al reşedinţei de judeţ a punctat câteva dintre proiectele sale, în eventualitatea în care va reveni pe funcţie: un cămin care să adăpostească atât bătrâni cât şi copii, anveloparea coerentă a blocurilor, zonă de agrement în cartierul Grigorescu şi mansardarea blocurilor. În acelaşi timp, Mircia Muntean spune că, dacă va ajunge primar, va stopa apariţia de noi biserici în Deva: „Sunt pentru finalizarea lucrărilor la bisericile deja începute, dar nu cred că mai e nevoie de încă 7 biserici în cartierele Devei. 20 de biserici, de la toate cultele, câte avem în Deva, cred eu că sunt suficiente”.