glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Mircia Muntean, despre opţiunile sale de candidatură la Primăria Deva: „Există orice variantă care-mi aduce o listă de consilieri cu care pot să lucrez”

Anul politici 2016 a debutat cu zvonuri legate de o posibilă revenire a lui Mircia Muntean, de la PSRO – partid din partea căruia a anunţat că va candida la funcţia de primar al Devei,  la PSD, partid de la care n-a plecat, încă, oficial. Aflat în vacanţă, protagonistul n-a răspuns deloc la telefon. Ieri, însă, ex-primarul Devei ne-a răspuns la câteva întrebări.

S-a tot vorbit că aţi dori să vă întoarceţi la PSD. E adevărat?

Orice candidat la orice primărie are nevoie de o listă de consilieri serioşi. Îmi doresc pe lista mea de consilieri oameni cărora să nu le fie ruşine că sunt cu mine pe aceeaşi listă, ci să-mi fie mie ruşine că sunt pe aceeaşi listă cu ei. Problema listei a fost unul dintre motivele care m-au determinat să plec de la PSD. Acum, sunt la sediul PSRO, împreună cu Răzvan (Răzvan Mareş – preşedintele PSRO Hunedoara) şi alţi patru colegi.
Cine mă vrea, nu mă vrea ca să fiu eu primar. Mă vrea să fiu eu locomotivă, să trag consilieri după mine în Consiliul Local şi în Consiliul Judeţean. Aşa am păţit ultima dată, când am tras cinci uneperişti după mine la CL şi cinci la CJ, iar patru dintre ei m-au trădat apoi din prima zi.

Domnul Demeter, preşedintele organizaţiei PSD din Deva, ne-a mărturisit că i-aţi fi spus că nu aţi plecat încă din PSD pentru că vă doriţi o susţinere mai largă.

În strategia mea, eu nu mă voi certa cu PSD, cu toate că unii de acolo m-au făcut troacă de porci. În toată viaţa mea politică, cea mai bună colaborare am avut-o cu organizaţia PSD Deva, cu oameni ca domnul Demeter, Cosmin Nicula, Ionel Moş şi Vasile Ţonea. Mai puţin cu Ilie Lavu.

În ultima vreme, reprezentanţii PSD nu au respins categoric posibilitatea ca, totuşi, să candidaţi din partea acestui partid…

Ştiţi poziţia mea, n-o mai discut. Nu pot să cred că PSD n-o să vină cu un candidat la Primăria Deva. Indiferent de variantă, nu o să pot avea toate voturile PSD. Poate că mă vor susţine votanţii PSD-ului. Sunt speculaţii de presă ce se tot spune. Şi dacă voi candida independent, tot voi susţine lista PSRO-ului.

De ce să candidaţi independent?

Dacă faci parte dintr-un partid care nu are grup parlamentar, trebuie să-ţi plăteşti delegaţii din secţiile de votare. Totuşi, sper ca PSRO să reuşească să-şi constituie grup parlamentar şi la Senat şi la Camera Deputaţilor.

Să înţelegem că, pentru Dumneavoastră, prima variantă este candidatura de la PSRO, a doua este candidatura ca independent, iar o a treia variantă nu există?

Există orice variantă care-mi aduce o listă de consilieri cu care pot să lucrez.