glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Mircea Rovinar, ales preşedintele Consiliului Director al ACoR Hunedoara. O nouă întâlnire ACoR, un bun prilej pentru primari de a-şi spune ofurile

La finele săptămânii trecute a avut loc la Vaţa de Jos o nouă întâlnire a primarilor din judeţ care fac parte din Asociaţia Comunelor din România, prilej cu care au fost puse pe tapet principalele dificultăţi pe care le întâmpină administraţiile locale în această perioadă.

Problemele cu care se confruntă edilii comunelor sunt multe şi diverse, iar aceştia au profitat de prezenţa parlamentarilor la întâlnire pentru a le aduce la cunoştinţă. Însă problema cea mai „spinoasă” la această oră este cea referitoare la salariul primarilor, care de cele mai multe ori este sub cel al directorului de şcoală sau al şefului de post. O doleanţă la unison a primarilor prezenţi a fost revenirea la sporul de dispozitiv.
„Este nedrept ca fiind în exerciţiul funcţiunii zi şi noapte să nu fim remuneraţi la gradul nostru de ocupare a timpului. Având în vedere că noi tot timpul trebuie să fim la foc continuu, aş propune să se revină la sporul de dispozitiv pe care îl aveau primarii mai demult, eu zic că acest spor este meritat”, susţine primarul comunei Luncoiu de Jos, Călin Dud. Cota de doar 70 de litri de benzină, cât revine unei primării pe lună, este considerată a fi mizeră, având în vedere câte drumuri face un primar la Bucureşti pentru a obţine avizele necesare proiectelor de finanţare.
„Noi numai cu numele suntem demnitari că la salarizare şi beneficii suntem al nu ştiu câtelea om din comună, pentru că directorul de şcoală sau şeful de post câştigă mult mai mult ca noi. Numai cât cheltuim pe deplasările la Bucureşti pentru avize şi cele de care avem nevoie la proiectele europene. Pentru că dacă vorbim de cota de benzină care este de-a dreptul mizerabilă, păi ce să faci cu 70 de litri când noi la trei drumuri de Bucureşti consumăm 150 de litri”, adaugă primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui. Aceste probleme şi multe altele vor fi cuprinse într-un document care va cuprinde toate doleanţele primarilor hunedoreni şi va fi pus pe masa parlamentarilor de la Bucureşti.

Un nou consiliu director pentru ACoR Hunedoara

Având în vedere că în luna iunie au avut loc alegerile locale, iar anumiţi primari nu au mai fost realeşi, a fost nevoie de desemnarea unui nou Consiliu Director al ACoR filiala Hunedoara. În urma alegerilor, structura noului consiliu director este următoarea: preşedinte este primarul comunei Vălişoara, Mircea Rovinar, preşedinte executiv primarul comunei Băiţa, Damian Diniş, prim-vicepreşedinte este primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui, cei trei vicepreşedinţi sunt primarul comunei Beriu, Emil Bîc, primarul comunei Pui, Victor Stoica şi primarul comunei Vorţa, Radu Bureană, iar secretar este primarul comunei Teliucu Inferior, Daniel Pupeză. Pentru a completa totalul de treisprezece membri pe care trebuie să îl aibă consiliul director, au fost aleşi şase membri.